Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Με δάνειο 360 εκατ. θα πληρώσει το ΙΚΑ τις συντάξεις


..

Δάνειο 360 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί να «αντλήσει» το ΙΚΑ, μέσω δανεισμού και συναλλαγών ρέπος, για να είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά, στα τέλη Μαΐου, τις συντάξεις του μηνός Ιουνίου σε 1.216.338 συνταξιούχους.

Με δάνειο 360 εκατ. θα πληρώσει το ΙΚΑ τις συντάξεις © Sofokleousin.gr Με δάνειο 360 εκατ. θα πληρώσει το ΙΚΑ τις συντάξεις
Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης το ΙΚΑ θα δανειστεί από τις 26 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, συνολικά 210 εκατ. ευρώ από άλλα Ταμεία (110 εκατ. ευρώ από τους τομείς ασφάλισης δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων και 100 εκατ. ευρώ από τον τομέα συντάξεων της ΔΕΗ) ενώ θα πραγματοποιήσει, επιπλέον, συναλλαγές ρέπος με τράπεζες βάζοντας ως «ενέχυρο» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, τα οποία κατέχει.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις γίνονται προκειμένου να ενισχυθούν τα διαθέσιμα του ΙΚΑ και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην πίστωση των λογαριασμών των συνταξιούχων. Η διοίκηση του ΙΚΑ ακολουθεί, σταθερά, την πρακτική του εσωτερικού δανεισμού από ταμεία που έχουν συγχωνευτεί στο ΙΚΑ.
Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: