Έσπειραν αναρχικούς, θα θερίσουν λύκους. - Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με το τέρας του..

Έσπειραν αναρχικούς, θα θερίσουν λύκους. - Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπος με το τέρας του

Όποιος γνωρίζει λίγα πράγματα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μπορεί να ερμηνεύσει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. 

Το μπλοκ των αναρχικών, που κινείται στις παρυφές της τρομοκρατίας και θεωρεί αδικημένους τους καταδικασμένους συντρόφους του για σοβαρά εγκλήματα, έχει πράγματι μια σταθερή διαδρομή και δεν αλλάζει εύκολα με όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται αντιμέτωπο.

Καταλήψεις, μπάχαλο, επεισόδια, μάχες με τους αστυνομικούς, τσαμπουκάδες και το κυριότερο.

Επιτρέπει να γίνεται δεξαμενή νέων τρομοκρατών που τροφοδοτούν τα τελευταία χρόνια τις οργανώσεις που χτυπάνε κατά καιρούς. 

Τέτοιοι ήταν και οι Πυρήνες, τέτοιος και ο Μαζιώτης με τη Ρούπα, ο Σακκάς και όλοι όσοι είναι μέσα ή έξω από τις φυλακές.

Κινούνται πέριξ των Εξαρχείων, οι παλιοί είναι πιο... ιδεαλιστές οι νέοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στον αστικό χώρο.

Παιδιά καλών οικογενειών που κάνουν την επανάστασή τους γιατί κάποιος καθοδηγητής του δίδαξε τα βασικά του αναρχισμού.

Μισούν την κοινωνία, το κράτος, τους αστυνομικούς, τους νοικοκύρηδες, τον κόσμο όλο. Αγαπούν το χάος, το μπάχαλο, τις καταλήψεις, τα επεισόδια, την κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Τη βρίσκουν όταν η χώρα βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση, ζουν από αυτή την ασάφεια. 

Παρά τη σταθερή γραμμή που ακολουθούν από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον και κάτι διαφορετικό.

Κυβερνούν αυτοί που επί χρόνια ήταν η «εμπροσθοφυλακή» των αντιεξουσιαστών.

Πρώτοι στους αγώνες και τις διαδηλώσεις οι υπουργοί, οι βουλευτές, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και πίσω οι κουκουλοφόροι που έσπαγαν τα πάντα, κατέστρεφαν το κέντρο της Αθήνας, έβαζαν φωτιά σε κτίρια, λεηλατούσαν τα πάντα. Και τελικά δολοφονώντας τρεις αθώους στη Μαρφίν χωρίς ποτέ και κανείς να τους βγάλει τις κουκούλες. 

Ούτε και η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε σ' αυτό παρά τις προσπάθειες και τις προθέσεις.

Όμως, οι αναρχικοί τώρα που βλέπουν τα «συντρόφια» να ασκούν εξουσία έχουν πάθει ιδεολογική σύγχυση αλλά από την άλλη δεν ξεφεύγουν από την σταθερή τους πορεία.

Ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά αλλά δεν θα τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Πόλεμο του έχουν ανοίξει με το κύμα καταλήψεων και τις συνεχείς προκλήσεις, δοκιμάζουν τις αντοχές του. 

Οι αναρχικοί απλά κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ τι κάνει; Αυτός έχει το βασικό πρόβλημα.

Από εκεί που ήταν μαζί στους αγώνες, από εκεί που τους στήριζε στα δικαστήρια και απαιτούσε την αποφυλάκισή τους, από εκεί που κατήγγειλε την αστυνομοκρατία τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το «τέρας» που εξέθρεψε.

Διότι ο Τσίπρας και η ακροαριστερή παρέα του στο κόμμα ήταν αυτοί που ανέχονταν τους μπαχαλάκηδες νομιμοποιώντας τους. 

Και τώρα οι κουκουλοφόροι τους... μπήκαν καβάλα. 

Χωρίς κάγκελα, με ακούνητη κι αμίλητη αστυνομία, με θύρες παραβιασμένες, με άβουλες πρυτανικές αρχές και με απουσία πολιτικής βούλησης οι αναρχικοί για πρώτη φορά ήρθαν στην εξουσία.

Αυτοί κυβερνούν, αυτοί κάνουν κουμάντο και αυτοί ορίζουν το παιχνίδι, όχι η κυβέρνηση. 

Το κύμα καταλήψεων, οι λεηλασίες, η καταστροφή αγαλμάτων, η «βρομιά» του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και τελικώς η εισβολή στα... Χειμερινά Ανάκτορα της Βουλής, απλά είναι το αποτέλεσμα της άφρονης πολιτικής των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτών που έκαναν καριέρες μέσα στο κίνημα των Αγανακτισμένων, αυτοί που έγιναν μεγαλοστελέχη μέσα από τον πόλεμο του μνημονίου.

Αυτοί που κυβερνούν ποντάροντας στην καταστροφή της χώρας. 

Είναι αργά για δάκρυα πλέον στην κυβέρνηση.

Έσπειρε αναρχικούς, θα θερίσει λύκους.

Και ο Αλέξης Τσίπρας θα κάθεται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα βλέπουν τις... ειρηνικές διαδηλώσεις όταν θα καίγεται η Αθήνα.

Τότε δεν θα τους φταίει η δεξιά, το ΠΑΣΟΚ, οι ξένοι, η Μέρκελ. 

Η ζωή εκδικείται αυτούς που την προσβάλλουν, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ανοίξει κανένα βιβλίο ο... φιλομαθής πρωθυπουργός και ο συνομιλητής των κουκουλοφόρων υπουργός Δικαιοσύνης κι ας διαβάσει αυτό που έγραψε ο Ισοκράτης: 

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, 

διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν 

την αυθάδεια ως δικαίωμα,

την παρανομία ως ελευθερία,

την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και

την αναρχία ως ευδαιμονία». antinews.gr