Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

«Ναι» σε αύξηση ΦΠΑ σε Μύκονο-Σαντορίνη λέει η Βαλαβάνη, «όχι» λέει ο Βαρουφάκης


..

ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«Ναι» σε αύξηση ΦΠΑ σε Μύκονο-Σαντορίνη λέει η Βαλαβάνη, «όχι» λέει ο Βαρουφάκης
«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα υπογράψω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκηςτην Πέμπτη στη Βουλή, άλλη άποψη έχει η Νάντια Βαλαβάνη.

Σταθερή στις απόψεις της υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη εμφανίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα για τον φορολογικό διαχωρισμό των νησιών αυτών από τον υπόλοιπο νομό.

Την ίδια σχεδόν ώρα που στη Βουλή ο κύριος Βαρουφάκης δήλωνε πως δεσμεύεται προσωπικά να μην υπογράψει ποτέ αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λίγο πιο πέρα, στην Καραγιώργη Σερβίας, σε δηλώσεις της στο υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΜΙΔΑ, η κυρία Βαλαβάνη τόνιζε πως είναι απολύτως βάσιμο να καταργηθεί η έκπτωση στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες στον γεωγραφικό διαχωρισμό, επειδή δεν γίνεται να καταργηθεί η έκπτωση μόνο για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αφήνοντας το ίδιο καθεστώς για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Η κ. Βαλαβάνη αισθάνθηκε μάλιστα την ανάγκη να τονίσει πως δεν γνώριζε ότι το ζήτημα της κατάργησης των εκπτώσεων του ΦΠΑ στα κοσμικά νησιά έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δημόσια συζήτηση, ούτε οι απόψεις της έχουν σχέση με τις προτάσεις της Τρόικα της οποία αγνοούσε.



Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: