Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στο σκαμνί ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank

..

Στο σκαμνί ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank
Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιούργκεν Φίτσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη γερμανική δικαιοσύνη και πιθανόν με μια μακρόχρονη δίκη που αφορά την πτώχευση του ομίλου Kirch.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου συμφώνησε να εκδικάσει την συγκεκριμένη υπόθεση ερευνώντας κατά πόσον νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank έκαναν ψευδείς δηλώσεις και έδωσαν παραπλανητικές καταθέσεις για την υπόθεση του ομίλου Κιρχ.

Η δικαστική απόφαση χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για έναν από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες της Γερμανίας, αλλά και για το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε σήμερα, έπειτα από μήνες διαβουλεύσεων να επιτρέψει την άσκηση δίωξης κατά του Γιούργκεν Φίτσεν και άλλων τεσσάρων πρώην στελεχών της Ντόιτσε Μπανκ.

Στην ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, μαζί με τον Γιούργκεν Φίτσεν στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν επίσης οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της Ντόιτσε Μπανκ Γιόσεφ Άκερμαν και Ρολφ Μπρόιερ, καθώς επίσης και δύο πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας οι Κλέμενς Μπέρσιγκ και Τέσεν φον Χέιντεμπρεκ.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας είπε ότι η πολιτική της Ντόιτσε Μπανκ είναι να μην σχολιάζει υποθέσεις που βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

«Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλα τα πρώην και νυν μέλη του διοικητικού συμβουλίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της τράπεζας. Η Ντόιτσε Μπανκ είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι είναι «πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε υποψία εναντίον του Γιούργκεν Φίτσεν θα αποδειχθεί ότι είναι αβάσιμη».

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει πέρυσι να γίνει η δίκη μετά την έρευνα για το εάν υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας έδωσαν παραπλανητικά στοιχεία στην εκδίκαση της αστικής αγωγής των κληρονόμων του αείμνηστου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Λέο Κιρχ.

Η συγκεκριμένη αγωγή ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2014 μετά από 12 χρόνια νομικών διενέξεων.

Ο Λέο Κιρχ ο οποίος πέθανε το 2011, κατηγορούσε τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας για την διάλυση του ομίλου του, προκαλώντας μια από τις σοβαρότερες νομικές διαφορές μεταξύ εταιρειών στη Γερμανία και η οποία τερματίστηκε με έναν οικονομικό συμβιβασμό που κόστισε στην Ντόιτσε Μπανκ ποσό 925 εκατομμυρίων ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: