Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πολιτικός σεισμός με την... «ψήφο» της Μαρίν Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Πολιτικός σεισμός με την... «ψήφο» της Μαρίν Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ
 
Πολιτικό «σεισμό» λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής προκαλεί η αναπάντεχη δήλωση στήριξης της Μαρίν Λεπέν προς στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσω δηλώσεων της στη γαλλική..
εφημερίδα «Le Monde», η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο να επιθυμεί ένα ακροδεξιό κόμμα την επικράτηση της «ακροαριστεράς».
«Ελπίζω σε μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ...Αυτό δεν με κάνει οπαδό της ακροοαριστεράς. Δεν συμφωνούμε με όλο το πρόγραμμα (του ΣΥΡΙΖΑ), κυρίως σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Αλλά θα χαρούμε με την νίκη τους» δηλώνει η Λε Πεν.
Οπως εξήγησε, μέ τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ρήξη στην Ευρώπη, με τους λαούς να παίρνουν πλέον στα χέρια τους την τύχη τους, κόντρα στις επιταγές των Βρυξελλών και των χρηματαγορών.
Το επιχείρημα της Λε Πεν είναι ότι μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Πρόκειται συνεπώς για μια «στρατηγική» κίνηση στήριξης προς αυτή την αντίπαλη πολιτική ομάδα, γράφει η Monde.
Η «ψήφος» της Μαρίν Λεπέν στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ που με ανακοινώσεις τους επιτέθηκαν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΝΔ: Μόνος σύμμαχος του Αλ. Τσίπρα η Λεπέν
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση στήριξης της Μαρίν Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε απομόνωση».
«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι “επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών”!», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!».
ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί την ακροδεξιά στήριξη
Την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, σχολιάζοντας σημερινή δήλωση της Μαρίν Λεπέν:
«Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών» αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Καϊλή.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Στις ανακοινώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απάντησε άμεσα και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: