Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ «Πόλεμο» σχεδίαζε ο Χρ. Ξηρός - Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις

«Πόλεμο» σχεδίαζε ο Χρ. Ξηρός - Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις
Σε… ολοκληρωτικό πόλεμο με συνεχείς επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, μέρος της οποίας θα ήταν και αυτή στον Κορυδαλλό για την απελευθέρωση «Πυρήνων της Φωτιάς» ή ποινικών που τον βοηθούν, στόχευε ο..
Χριστόδουλος Ξηρός.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, η ανατίναξη της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού είναι ένα τμήμα του συνολικού σχεδίου μαζικών τρομοκρατικών ενεργειών, κάτι που μαρτυρά η ανακάλυψη δεκάδων κιλών εκρηκτικής ύλης που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Λουτράκι. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες και για πιθανή τρίτη γιάφκα, ενώ εστιάζουν στις προσπάθειες σύλληψης της 22χρονης Αγγελικής, η οποία φέρεται να ήταν το "δεξί χέρι" του Ξηρού και να είχε επαφές με τους "Πυρήνες" μέσω των οποίων γνώρισε τον τρομοκράτη.
Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα στη γιάφκα σακιά με νιτρική αμμωνία, μπουκάλια με υγρό -το οποίο έχει σταλεί στο Χημείο για εξέταση- αλλά και περίπου 100 τάπερ με καλώδια και πρώτη ύλη για εκρηκτικά, ευρήματα που κάνουν τις αρχές να μιλούν για εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
«Πόλεμο» σχεδίαζε ο Χρ. Ξηρός - Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις
Στο μεταξύ, το τζιπ και το βαν που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού-γιάφκα του Ξηρού στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι και διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από την Αθήνα μεταφέρθηκαν το πρωί με γερανό στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το βαν ήταν ντυμένο εσωτερικά με μεμβράνη και γι' αυτό οι αρχές πιστεύουν ότι αυτό ήταν το όχημα που θα παγίδευε με εκρηκτικά ο Ξηρός και οι συνεργοί του στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Για δεύτερο 24ωρο σήμερα, πυροτεχνουργοί και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους του σπιτιού, σε αναζήτηση και άλλων ευρημάτων, μεταξύ των οποίων αποτυπώματα και DNA.
«Πόλεμο» σχεδίαζε ο Χρ. Ξηρός - Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις
Από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα οκτώ καλάσνικοφ και στα τέσσερα πιστόλια που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.
Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική αναζητά ενδεχόμενο τρίτο κρυσφήγετο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ ερευνών στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια για να εντοπίσει τους ασύλληπτους "Πυρήνες της φωτιάς" που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά την ομάδα κρούσης στο αιματηρό χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των προφυλακισμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
«Πόλεμο» σχεδίαζε ο Χρ. Ξηρός - Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν θα χρησιμοποιούνταν σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις
Βασική προτεραιότητα για τις αρχές είναι η σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, η οποία φέρεται να ήταν το "δεξί χέρι" του Χριστόδουλου Ξηρού μετά την απόδραση του. Όπως λένε οι αστυνομικοί, η νεαρή φοιτήτρια, η οποία είχε επαφές με τους "Πυρήνες" και μέσω αυτών γνώρισε τον τρομοκράτη, τον βοήθησε να κρυφτεί μετά την απόδραση, νοικιάζοντας σπίτια - γιάφκες με πλαστή ταυτότητα, όπως αυτό στο Λουτράκι. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έμενε συχνά στη γιάφκα της Αναβύσσου μαζί με τον Ξηρό, ο οποίος παρουσιαζόταν σαν επιστάτης με το όνομα "Νίκος".
Η Αγγελική, σύμφωνα με τις αρχές, είχε παίξει και τον ρόλο του αγγελιοφόρου μεταξύ Ξηρού και προφυλακισμένων "Πυρήνων" αφού τους επισκεπτόταν συχνά στις φυλακές Κορυδαλλού. Έτσι, οι "Πυρήνες" γνώριζαν πότε θα γίνει το χτύπημα στον Κορυδαλλό και είχαν προετοιμαστεί, κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών.
Ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος στο Αίγιο, μόλις είδε τη φωτογραφία της στην τηλεόραση πήγε στην αστυνομία. Όπως λέει, το παιδί του παρασύρθηκε και πως τώρα το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να βρεθεί. "Έχω να μιλήσω στο τηλέφωνο με την κόρη μου δύο μήνες. Έχω μιλήσει στην αστυνομία. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου και να είναι καλά" δηλώνει.
Εκτός από την 22χρονη Αγγελική, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τον 35χρονο άνδρα που νοίκιασε το σπίτι-γιάφκα στην Ανάβυσσο για λογαριασμό του Ξηρού, ο οποίος -όπως πιστεύουν- είναι μέλος των "Πυρήνων" και θα συμμετείχε στο χτύπημα στον Κορυδαλλό.
Ο γεροδεμένος άνδρας με τα σκούρα μαλλιά και μάτια εμφανίστηκε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού της Αναβύσσου τον περασμένο Μάιο, φορώντας στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και δηλώνοντας καταγωγή από την Κρήτη. Ο ιδιοκτήτης αναφέρει για τη συνάντηση αυτή:
"Μου συστήθηκε ως Θεοχάρης και μου είπε ότι το σπίτι του άρεσε περισσότερο από τα υπόλοιπα 20 που είχε δει συνολικά, αναφέροντάς μου ότι εφόσον συμφωνούσαμε θα έμενε μαζί με την σύζυγό του Μαρία... Μάλιστα, μου είπε ότι ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και λόγω ψυχολογικών θεμάτων που είχε η σύζυγός του, χρειαζόταν ένα ήσυχο περιβάλλον".
Ο 35χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχει ένα τατουάζ στο πόδι του και κοντά στον καρπό του χεριού του καθώς και μία ιδιομορφία στο βάδισμα. Όπως αναφέρει σε μαρτυρία του κάτοικος της Αναβύσσου, τις φορές που τον είχε δει είχε τραυματισμούς στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα, τις οποίες ο 35χρονος απέδιδε σε τραυματισμούς που είχε λόγω των δύσκολων συνθηκών στη δουλειά του στο Λιμενικό Σώμα.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη πέντε συνεργούς του Ξηρού οι οποίοι θα συμμετείχαν στο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Τα άτομα αυτά, όπως λένε οι αστυνομικοί, προέρχονται από τη δεξαμενή των αντιεξουσιαστών και ανήκουν στους "Πυρήνες".
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της σύλληψης του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, δέκα μέλη των "Πυρήνων" παραδέχτηκαν με κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών ότι ο Ξηρός σχεδίαζε ομαδική απόδραση από την πρώτη πτέρυγα. "Δεν πρόκειται -αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο- να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό. Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης. Η λέξη 'απόδραση' είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές μας".
πηγή: megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: