Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΕΓΓΡΑΦΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΑΠΟ ΤΑ "ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ " ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

http://liberty-news.gr/wp-content/uploads/2015/01/TSIPRAS27.jpg 

Μετά τις δηλώσεις Ντάγκι (δείτε το βίντεο)  έγινε αμέσως η κολωτούμπα του Αλέξη Τσίπρα.Τί προβλέπεται για την Ελλάδα; Τον Ιούλιο και ..
αφότου η Ελλάδα αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τότε και βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ (SMPs) θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τους κανόνες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι και για την Ελλάδα θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή η ΕΚΤ θα μπορέσει να αγοράσει έως το 33% των κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά, ενώ δεν θα μπορεί να αγοράζει πάνω από το 25% για κάθε μία συγκεκριμένη έκδοση (π.χ. 5ετή ομόλογα). Ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι για την περίπτωση της Ελλάδος η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προϋποθέτει ότι είναι σε ισχύ η εξαίρεση που είχε θεσπίσει η ΕΚΤ για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα. Διευκρινίζεται ότι το χρονικό όριο του Ιουλίου τίθεται διότι η ΕΚΤ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, επομένως αν αγόραζε από το Μάρτιο θα ξεπερνούσε το όριο του 33%.
Ολα αυτάσ υπο την προυπόθεση αποδοχής των όρων αποτη νέα κυβέρνηση.Ετσι λοιπόν ο Σύριζα έσπευσε να χαιρετίσειτις δηλώσεις Ντράγκι, που αυτο σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων της Ευρωπαικής Ενωσης, δηλαδή δανεισμός με όρους , δηλαδή "μνημόνιο".Ετσι λοιπόν όσοι θα ψήφίσουν Σύριζα για το "αντιμνημονιακό του μένος' με το "σχίσιμο των μνημονίων", μήν κάνου όρεξη δέν θα πάρειο Σύριζα.Βέβαι κατα τη δική μας άποψη ορθά πράττει ο Σύριζα που προσαρμόζεται σητν Ευρωπαική πραγματικότητα, αλλά τουλάχιστον να μαζέψουν τα "σχισμένα μνημόνια" έξω απο την Κουμουνδούρου, γιατί δημιούργησαν όγκο "πολιτικών  σκουπιδίων" (με στοιχεία απο το ΝΟΟΖ).

====

====
http://kraxtis-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: