Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑIΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Μετά από  μία μακρά και πολύχρονη πορεία (από ηλικία 16 ετών) ανιδιοτελούς αγώνα στο κόμμα (ΠΑΣΟΚ) που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλαξε την νεώτερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος και στήριξε με όλες τις αλλαγές που επέφερε τις πλατιές ...
λαϊκές μάζες του λαού μας.
Μετά από πολύ υπομονή, από την πρώτη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου οδηγήθηκε σε «άλλους δρόμους» , δεν έγινα ρίψασπις, δεν εντάχθηκα καιροσκοπικά σε άλλους σχηματισμούς με το βλέμμα στην εξουσία (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ),  στήριξα και ψήφισα το ΠΑΣΟΚ του 8%, περιμένοντας στωικά να σιγουρευτώ για την πορεία και τους στόχους του. Με λύπη μου όλα αυτά τα δύο χρόνια, διαπίστωνα καθημερινά, ότι  θετικό έκανε το ΠΑΣΟΚ των προηγουμένων ετών, ακυρώθηκε, χλευάστηκε από μια μικρή σφικτή κυβερνητική παρέα που αποτελεί το ΠΑΣΟΚ του 4 με 5%. Αυτό το  κλειστό κλάμπ ορισμένων στελεχών τύπου Καιλή και Ρήγα που «σεβόμενοι ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ» το μετονόμαζαν κατά το δοκούν σε Ελιά, Δημοκρατική παράταξη και ότι άλλο προκύψει. Μας ρώτησαν; πήρε απόφαση κανένα συνέδριο για όλα αυτά; Όχι. Απόφαση του ενός και μόνο.
Οι κοινωνικές δυνάμεις που στήριξαν το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ εξ αιτίας τους το εγκατέλειψαν. Άλλες στήριξαν προσωρινά άλλους σχηματισμούς του χώρου και άλλες παρέμειναν σε στάση αναμονής, πικραμένοι και «κομματικά άστεγοι». Όλοι  αυτοί περιμέναμε κάποια κίνηση « που θα ξαναζωντάνευε την μεγάλη δημοκρατική και σοσιαλιστική παράταξη στο τόπο μας.
Αυτή την ευθύνη έπρεπε να την πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου, το όφειλε σε όλους εμάς, το όφειλε στον Ελληνικό λαό που τον εξέλεξε πρωθυπουργό με 44%, το όφειλε στον εαυτό του που  χλευάστηκε από το κατεστημένο όσο κανείς άλλος, που εξανδραποδίστηκε και πετάχτηκε σαν «στημένη λεμονόκουπα» από όλους αυτούς  που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Το έργο του «νεωτεριστή, βαθειά δημοκράτη πρωθυπουργού», αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τι να πώ για το έργο του, ηλεκτρονική ορ΄γανωση του κράτους; Ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Διαύγεια; Νόμος Κατσέλη; (για περισσότερα δείτε εδώ  στο άρθρο μου) .
Με αυτά τα λίγα δηλώνω ότι: είμαι διπλά χαρούμενος που εισακούστηκε η φωνή της πλατιάς λαϊκής μάζας και έγινε αυτή η «κίνηση» για «αλλαγή» στο τελματωμένο πολιτικό σκηνικό και δηλώνω ότι παραδίδω την κομματική μου ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ γιατί από την πρώτη στιγμή, από τους πρώτους τάσσομαι στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και όλων αυτών των πολλών συντρόφων (εγώ δεν ντρέπομαι να τους αποκαλώ έτσι γιατί οι του σημερινού ΠΑΣΟΚ το ξέχασαν) για την κοινή προσπάθεια αναζωογόνησης του χώρου και δημιουργίας ενός νέου κινήματος στα πρότυπα της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, προσαρμοσμένο βέβαια στη σύγχρονη εποχή.
Θα δώσω το αγώνα μου, από όποιο μετερίζι για να πετύχει αυτό δημοκρατικό εγχείρημα.

ΚΑΛΑΙΤΖΉΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: