Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

O Σταύρος Δήμας ο "εκλεκτός" της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας

 
O Σταύρος Δήμας ο "εκλεκτός" της κυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.«Θα κάνει ανακοινώσεις ο πρόεδρος» δήλωσε ο ..
κ. Δήμας εξερχόμενος του Μαξίμου. Ο πρώην υπουργός και κοινοτικός επίτροπος Σταυρός Δήμας, που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μάξιμου, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ- ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της κυβέρνησης στον απόηχο αιφνιδιαστικής απόφασης των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να επισπευσθεί η Προεδρική εκλογή πριν τις γιορτές. Κατά τη συνάντησή τους, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε πρόταση στον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία.

«Θα κάνει ανακοινώσεις ο πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας εξερχόμενος του Μαξίμου ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος των κυβερνώντων κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 1941. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί ως δικηγόρος για την νομική εταιρεία της Wall Street, «Sullivan & Cromwell» (1969-1970) και για τη νομική υπηρεσία της Διεθνούς Εταιρείας Οικονομικών στην Παγκόσμια Τράπεζα (1970-1975). Την περίοδο 1975-1977 ήταν Αναπληρωτής Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

Έχει εκλεγεί μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου επί δέκα συνεχείς φορές, από το 1977 μέχρι το 2004 εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.[Διατέλεσε Υπουργός Εμπορίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989-1990), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1990-1991). Την περίοδο 1985-1989 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, και μεταξύ 1995-2000 ήταν Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Το Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχικά ως Επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις και από τον Νοέμβριο 2004, Επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον, θέση την οποία κατείχε μέχρι τη λήξη της 1ης θητείας της επιτροπής Μπαρόσο το 2009. Ορίστηκε Υπουργός εξωτερικών στη κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου το Νοέμβριο του 2011.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «επισπεύσαμε την Προεδρική εκλογή για να σταθεροποιήσουμε το τοπίο, για να έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική θέση και να αποτρέψουμε τη λήψη μέτρων. Το ΔΝΤ επιμένει στη λήψη σκληρών και μη επωφελών μέτρων ακόμα... Η αστάθεια χρησιμοποιείται εναντίον μας ώστε να προβάλλονται παράλογες απαιτήσεις στη διαπραγμάτευση. Απαιτούν μέτρα λόγω των δηλώσεων της αντιπολίτευσης για ασυνέχεια του κράτους και της παροχολογίας που θα ρίξει έξω τον προϋπολογισμό».

Ο κύριος Βενιζέλος κάλεσε και παρακάλεσε, όπως είπε, τους πολίτες και όλες τις σώφρονες πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν ώστε να μην περάσουμε δύσκολες στιγμές. «Έχει τρόπο ο λαός να επιβάλει την άποψη του. Γιατί να περνάμε μόνοι μας τις δύσκολες στιγμές σε υπόγεια συσκέψεων; Να τις μοιραστούμε όλοι» τόνισε, ενώ απάντησε με τις φράσεις «θα μας κρίνει όλους η ιστορία» στο μήνυμα του Μίμη Ανδρουλάκη στο διαδίκτυο ότι δεν θα ψηφίσει. Σχετικά με το αν θα ψηφίσει η Χρυσή Αυγή απάντησε ότι θα γίνει ό,τι αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο. Έτσι κι αλλιώς είπε με βάση τους 300 γίνονται όλα αυτά.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: