Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ και τον περιοριστικό όρο.. της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 
Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που κατηγορείται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, με ψήφους 4-1, ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Αναφορικά με τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να απαλλαγούν από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.
Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο είχε ταχθεί και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος στην εισήγησή του είχε επισημάνει ότι «από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία προκύπτει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε  τα ονόματα των συγγενών του από την λίστα Λαγκάρντ, ενώ δε διέταξε φορολογικό έλεγχο για τα συγγενικά του πρόσωπα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι τρεις συγγενείς του.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: