Φίλοι του Γ. Παπανδρέου διοργανώνουν διαδικ. δημοψηφίσματα


Φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου διοργανώνουν διαδικτυακά δημοψηφίσματα υπέρ του πρώην πρωθυπουργού. Το Avaaz είναι μόνο πέντε χρονών,
αλλά έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως.

Το μοντέλο διαδικτυακής οργάνωσης του Avaaz επιτρέπει σε χιλιάδες πολιτικές δράσεις, μικρές ή μεγάλες, να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή, συλλογική δύναμη.

Μαζεύουν υπογραφές, χρηματοδοτούν ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουν emails, διοργανώνουν διαδηλώσεις, πορείες και αποστολές, μαζεύουν χρήματα για διάφορους σκοπούς και ασκούν πίεση σε κυβερνήσεις.

Εσχάτως, η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή και την δυναμική παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό οτι ήδη μέσω του Avaaz βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία στην οποία όσοι θέλουν μπορούν να ψηφίσουν υπέρ της διεξαγωγής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και αλλαγής ηγεσίας,μσυμφωνα με τη πρόταση που κατέθεσε ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανέλαβαν "ανώνυμα" μέλη του ΠΑΣΟΚ που προφανώς υποστηρίζουν τον πρωην Πρωθυπουργο και συνοδεύουν την κίνηση τους και με σχετικό κείμενο στο οποίο σημειώνουν μεταξύ άλλων:

"Σύντροφοι σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικοί, παραγωγικοί, αξιοκράτες, αυτόνομοι, ανήσυχοι, ασυμβίβαστοι, πολιτικά άστεγοι. Ελάτε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια να σώσουμε τον προοδευτικό χώρο με την μακρύτερη ιστορική διαδρομή μετά την μεταπολίτευση στην Ελλάδα. Ένα πολιτικό σπίτι που εκπροσώπησε γενεές προοδευτικών δυνάμεων σε αυτή τη χώρα.

Ζητάμε την έναρξη των διαδικασιών έκτακτου συνεδρίου του κινήματος από την βάση, χωρίς λίστες και εκλογή νέου προέδρου μετά το πέρας του συνεδρίου, επίσης από τη βάση.

Όχι για τους ανθρώπους που εισέβαλαν σε αυτόν τον χώρο από δίψα για εξουσία, όχι για εκείνους που καρπώθηκαν τις επιτυχίες του παρελθόντος για να εκπληρώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, όχι για αυτούς που μετάλλαξαν τον χαρακτήρα του κινήματος κόντρα στο λαϊκό του έρεισμα, όχι για αυτούς που μας πρόδωσαν. Όχι για τον Παπανδρέου "τον ίδιο", αλλά για την πολιτική του ατζέντα που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Για τις διαχρονικές αξίες που κουβαλάει αυτός ο χώρος από την ίδρυση του και όλους εμάς που τις σεβόμαστε, για τα ιστορικά του συνθήματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που μπόρεσε και ένωσε όλους εμάς, γιατί μπορεί να μας φέρει κοντά και πάλι.

"Πάμε" λοιπόν να το πούμε σε όλους
"Πάμε" να αυτο-οργανοθούμε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε Δήμο, Νομό, Περιφέρεια
"Πάμε" να διώξουμε τους παρασιτικούς κι έπειτα να ενωθούμε!
Για... ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
"Π Α Μ Ε" σύντροφοι! Καλό μας αγώνα...
 
Εδώ ψηφίζουνε με ένα κλίκ
Πληροφορίες: http://www.thestival.gr/ news247.gr