Αντώνης Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο


 
Αντ. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο.Τη βεβαιότητα του ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο άλλα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάγκη..
για ένα νέο,  εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτική αβεβαιότητα, λέγοντας πως δεν επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα».

Πρέπει, είπε, να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Στο σύντομο απολογισμό που έκανε υπογράμμισε ότι σε αυτά τα δυόμισι χρόνια επετεύχθη η μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε. Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους» είπε σημειώνοντας πως αυτά έδωσαν στην χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας.

«Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για την χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στον τουρισμό είπε πως υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία».

Ωστόσο ο  κ. Σαμαράς άσκησε και κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνεύονται ή προσπαθούν να καταργήσουν τέτοιες επιτυχίες.

«Τους βρήκαμε απέναντι όταν για παράδειγμα καταργήσαμε το καμποτάζ» σχολίασε και υπογράμμισε: «Την πόλωση κανείς δεν την θέλει αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις».

http://www.naftemporiki.gr/