Έλληνας ετών... 8 διεκδικεί βραβείο φωτογραφίας του BBC ..http://www.ekriti.gr/sites/default/files/miscphotos/leon_petrinos.jpg 
Έλληνας ετών... 8 διεκδικεί βραβείο του BBC για την φωτογραφία του.Ο Λέων Πετρινός κατάφερε να απαθανατίσει την «Άγρια Ζωή» με..
εξαιρετικό τρόπο και έχει βάλει υποψηφιότητα για το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού που διοργανώνει το BBC με τίτλο «Wild Life» -στην κατηγορία για φωτογράφους κάτω των δέκα χρονών- και η απονομή θα γίνει στο Λονδίνο. 

Η φωτογραφία του Έλληνα πιτσιρικά -την οποία βλέπετε ποιό πάνω - επιλέχθηκε ανάμεσα σε 42.000 φωτογραφίες που στάλθηκαν από 96 χώρες. Oι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου με παρουσιαστή τον David Attenborough.
Τη θέση ανάμεσα στους φιναλίστ τού τη χάρισε η φωτογραφία του με τίτλο το «Άγρυπνο τσιτάχ», στην οποία έχει απαθανατίσει το άγριο ζώο ξαπλωμένο ανάμεσα στα χορτάρια να ρίχνει προσεκτικές ματιές στο φακό. Ο Λέων Πετρινός τράβηξε τη φωτογραφία στο σαφάρι Μasai Mara στην Κένυα.
http://www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/2014/10/leon-petrinos.jpg
ΠΗΓΗ:http://www.thestival.gr