Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γκινγκάμπ - ΠΑΟΚ 2-0.δεν είχε αντίδοτο στην ταχύτητα.βιντεο

 
Γκινγκάμπ - ΠΑΟΚ 2-0.Ο "δικέφαλος" δεν είχε αντίδοτο στην ταχύτητα των Γάλλων και ηττήθηκε δίκαια με 2-0 στο "Ρουντουρού" από δύο γκολ..
του Μαρβό.

Μία κακή βραδιά μετά από πολύ καιρό (η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί στη φάση των ομίλων του Europa League ήταν στις 21 Οκτωβρίου του 2010 από την Βιγιαρεάλ) βίωσε ο ΠΑΟΚ στο στάδιο "Ρουντουρού". Ηττήθηκε με 2-0 από την Γκινγκάμπ σε ένα παιχνίδι που δεν θύμισε σε τίποτα την πολύ δυνατή φετινή ομάδα.

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη είχαν πρόβλημα με τους ταχυδυναμικούς Γάλλους, πήγαιναν δεύτεροι στις περισσότερες μονομαχίες και βρέθηκαν αρκετές φορές εκτεθειμένοι στην άμυνα.

Τελικά ό,τι απέφυγαν για ένα ημίχρονο, το βίωσαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού δέχθηκαν δύο γκολ από τον Μαρβό σε τρία λεπτά. Παράλληλα, είχαν εξαφανισμένο τον Μακ και απείλησαν ουσιαστικά μόνο μετά το 2-0.
 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ρουντουρού

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτζ (73' Μαντάν), Μαρβό (78' Ζιρές)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75' Γκολάσα), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (55' Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης


Γκολ: 47', 50' Μαρβό
Κάρτες: 70' Σβαρτζ


Ο ΠΑΟΚ τελικά ξεκίνησε τον αγώνα με τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Ο Έλληνας πορτιέρο δοκίμασε στην προθέρμανση και εντέλει ο Άγγελος Αναστασιάδης τον συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα του "Δικέφαλου".

Όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Αναστασιάδη άλλαζαν με υπομονή την μπάλα και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε μία φάση με τον Αθανασιάδη και τον Ρατς, αλλά αμφότεροι δεν έπιασαν καλά σουτ από πλεονεκτικές θέσεις.

Η πρώτη φάση της Γκινγκάμπ έγινε στο 13', όταν ο Σβαρτζ βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε σχετικά άνετα. Στο 20' ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη, του οποίου το σουτ μπλόκαρε ο Λοσλ.

Η τύχη με το μέρος του

Στο 21' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μποβί μπήκε από τα δεξιά, όπου ο ΠΑΟΚ έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πρώτα λεπτά, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο αμαρκάριστος Μαρβό έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Το πήραν πάνω τους οι Γάλλοι

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ έχασε την μπάλα από τα πόδια του, αφού έκανε εύκολα λάθη και όπως ήταν φυσικό οι Γάλλοι πίστεψαν ότι μπορούν να του κάνουν την ζημιά και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Πίεζαν, κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους με κάθε τρόπο.

Στο 29' ο Πιε βρέθηκε μόνος του από τα αριστερά, αφού πρώτα η μπάλα χάθηκε εύκολα στο κέντρο, σέντραρε, ο Κερμπρά έκανε την κεφαλιά, ο Σβάρτζ προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τα κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μποβέ πέρασε τον Ρατς, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Γλύκος έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 37' ο διεθνής τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει και πάλι. Αυτή τη φορά τον απείλησε ο Πιε με ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κάνοντας ακόμη μία τελική προσπάθεια για λογαριασμό της ομάδας του, που είχε για τα καλά την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ είχε να απειλήσει από το 20' κι ένα σουτ του Σαλπιγγίδη, που μπλόκαρε ο Λοσλ. Η επόμενη απειλή για την εστία των Γάλλων είχε και πάλι τον ίδιο πρωταγωνιστή. Στο 40' ο "Σάλπι" βρήκε λίγα μέτρα στο κέντρο, αλλά το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Στο 43' οι Γάλλοι... επανήλθαν στα καρέ του Γλύκου. Ο Πιε και πάλι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ , αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε άουτ. Άλλη μία τελική για τους γηπεδούχους, που, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, πέρασε ανεκμετάλλευτη και έτσι το σκορ του ημιχρόνου ήταν ισόπαλο (0-0).

Τραγικό ξεκίνημα

Ο "Δικέφαλος" ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο και όπως ήταν λογικό, το πλήρωσε στο 47'. Ο Βίτορ έκανε λάθος διώξιμο, ο Σβάρτς έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε τον Γλύκο, ο διεθνής πορτιέρο απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μαρβό, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Μαρβό έκανε στο 50' το 2-0 με άριστη εκτέλεση φάουλ μετά από αχρείαστο τάκλιν που έκανε ο Μιγκέλ Βίτορ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ξύπνησε...

Χρειάστηκε να βάλει δύο γκολ η Γκινγκάμπ, προκειμένου οι παίκτες του Αναστασιάδη να δείξουν ότι υπάρχουν μέσα στο γήπεδο. Στο 53' ο Κλάους για λίγο δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ενώ ούτε ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να σκοράρει στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά τους Γάλλους στο 57'. Ο Τζανδάρης συνεργάστηκε άψογα με τον Αθανασιάδη, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Λοσλ.

Η Γκινγκάμπ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ούτε ο Σβαρτς στο 60', ούτε ο Σανκαρέ στο 61' ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Ανέβηκε, αλλά...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέχεια τα έπαιξε όλα για όλα. Αρχικά, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μάρτενς και στη συνέχεια τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, θέλοντας να δώσει επιθετικό τόνο στην ομάδα του. Βλέποντας, όμως, ότι οι παίκτες του δεν ανταποκρίνονταν σε όσα φανταζόταν, πέρασε στον αγώνα τον Γκολάσα στη θέση του Σκόνδρα "γυρνώντας" το σύστημά του σε 3-5-2.

Και τότε, όμως, η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου. Ο χρόνος περνούσε, ο "Δικέφαλος" προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν ήδη αργά. Οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, αφού θα μπορούσαν με τον Αθανασιάδη στο 86' και με τον Κατσικά στο 88' να μειώσουν, αλλά τα τελειώματά τους δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε. Το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Μποβί στο 90', όταν ο Γλύκος με την απόκρουσή τους κράτησε το σκορ στο 2-0. Έτσι, η Γκινγκάμπ πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη, φτάνοντας τον "Δικέφαλο" στους τρεις βαθμούς.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ. γιατί μετά από αυτό όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν το καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς. Ο ΠΑΟΚ τα έχασε από κει και μετά και δέχθηκε κατευθείαν το δεύτερο γκολ.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Με δεδομένη την εξέλιξη του αγώνα ο Μαρβό ήταν ο παίκτης που έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του. Από τον ΠΑΟΚ υπήρχε προσπάθεια από ορισμένους παίκτες, όμως πρώτος από τους διασωθέντες σίγουρα είναι ο Γλύκος. Κράτησε όσο μπορούσε.
O διαιτητής

Ο Λιθουανός, Γκεντιμίνας Μαζέικα, "έβγαλε" το παιχνίδι πολύ εύκολα. Χαρακτηριστικό αυτού, το γεγονός ότι έβγαλε μόνο μία κίτρινη κάρτα.
Μας άρεσε

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 2-0. Έδειξε διάθεση να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι αν και ήταν πολύ αργά όπως αποδείχθηκε. Σίγουρα όμως δείχνει κάτι αυτό...
Δεν μας άρεσε

Το γεγονός πως ο Μακ εξαφανίστηκε και η άμυνα του ΠΑΟΚ, κόντρα σε μία γρήγορη επίθεση έδειξε προβληματική.

* Στο άλλο ματς του ομίλου, η Φιορεντίνα πέρασε εύκολα από το Μινσκ με 3-0.
Δείτε τα γκολ αλλά και τη βαθμολογία του 11ου ομίλου
http://www.sport24.gr/Επιμέλεια: Κώστας Πετρωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: