ΣΑΜΑΡΑΣ με Κοέλιου- Δεν θα χρειαστούμε νέα δανεικά.


Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάσους Κοέλιου.Δεν θα χρειαστούμε νέα δανεικά.Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο..
της ανάκαμψης εξέφρασε ο πορτογάλος πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα "θα πιστοποιήσει τη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς ανάγκη για νέα μνημόνια και νέα δανεικά",", όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ με "σταδιακά και σταθερά βήματα" επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης.

"Υπήρξε απόλυση σύμπτωση απόψεων με τον πορτογάλο ομόλογό μου στην ανάγκη για μεγαλύτερη συναίνεση μέσα στην Ευρώπη". "Τα βήματα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση δείχνουν ότι το αίτημα για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη δεν είναι απλώς σύνθημα, αλλά αίτημα που υλοποιείται".

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι στη χώρα μας έχει αρχίσει και μειώνεται και ότι η ανάκαμψη θα φανεί στη χρονιά που περνάμε. Επίσης, βελτιώσαμε τη θέση στην ανταγωνιστικότητα και φιλοδοξούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Θέλουμε να μπούμε στις πρώτες θέσεις της ανταγωνιστικότητας, διεθνώς. Σε λίγο, θα πιστοποιήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς ανάγκη για μνημόνια και νέα δανεικά, ανακουφίζοντας τον ελληνικό λαό από το πρόβλημα της ανεργίας και από την πίεση της φορολόγησης" τόνισε.

"Πιστεύω ότι αν γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τότε θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές" είπε.

Ο Πάσους Κοέλιου βρέθηκε στην Αθήνα για μονοήμερη επίσκεψη. Νωρίτερα, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

"Βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Περιμένουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ξεπεράσαμε και την Ισπανία" δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

"Όλα αυτά είναι κοινά προβλήματα που χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση και νομίζω ότι η επίσκεψή σας προς τα εκεί κατατείνει, για να βρούμε κοινούς δρόμους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων" είπε στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.

Κοέλιου: Χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

"Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια" δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κοέλιου.

"Εξασφαλίσατε μία σταθερή κυβέρνηση που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις. Είναι πολύ σημαντική η πολιτική σταθερότητα για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Καταβάλατε μία τεράστια προσπάθεια για να τηρήσει η Ελλάδα τη συμφωνία της" είπε.

Σημείωσε πάντως ότι "αν θέλετε να έχετε πλήρη επιστροφή στις αγορές, πρέπει να πείσετε τις αγορές ότι το χρέος είναι βιώσιμο και αυτό θα γίνει αν προωθήσετε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

"Έτσι αντιμετωπίσαμε το πρόγραμμα προσαρμογής στην Πορτογαλία (...) Στην Πορτογαλία, η οικονομία αναπτύσσεται τα τελευταία πέντε τρίμηνα και η ανεργία μειώνεται τους τελευταίους μήνες. Είμαι σίγουρος ότι και η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ότι εφέτος θα μπει σε φάση ανάπτυξης.

"Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν κάνει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, γιατί κατάλαβαν ότι αυτό έπρεπε να γίνει, όπως και η Ισπανία που δεν ήταν σε πρόγραμμα" δήλωσε.

"Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, αλλά μπορούμε πια να τον κάνουμε μόνοι μας. Είχα πει από την αρχή ότι το πρόγραμμα και τις αλλαγές τις κάνουμε όχι για την τρόικα αλλά για την Πορτογαλία" είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

..
Πρωτοσέλιδο 9.9.2014
..