Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο Τσίπρας μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο…

samaras deth 
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε..
στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εκβιάσει του βουλευτές, με το ΣΔΟΕ, προκειμένου να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 180 για την προεδρική εκλογή.

“Και μόνο που είπαν κάτι τέτοιο είναι άθλιο, αισχρό και υβριστικό για τους Έλληνες βουλευτές. Προσπαθούν να ‘τρομοκρατήσουν’ τους βουλευτές, ώστε να μη βγει Πρόεδρος. Η τρομοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει… Απλά, υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την πολιτική μας ζωή” δηλώνει ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews.
Κατηγορηματικός εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς όταν αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τονίζει ότι δεν θα χρειαστούν ούτε νέο μνημόνιο ούτε νέο δάνειο. Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ που επιστρέφει στο “λεφτά υπάρχουν” οδηγεί σε νέο μνημόνιο, τονίζει ο πρωθυπουργός.

“Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά. Και δε θα μπορούσε να υπογράψει ‘νέο μνημόνιο’ για χρήματα που δεν χρειάζεται. Η Ελλάδα του χρόνου θα καλύπτει όχι μόνο τα έξοδά της, αλλά και τους τόκους του χρέους της… Με τη λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Η Ελλάδα θα πάρει ‘πιστοποίηση’ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ήδη ο ένας διεθνής οίκος μετά τον άλλο αναβαθμίζουν συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας. Μόλις προχθές είχαμε μια κόμη αναβάθμιση. Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες” προσθέτει.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τη δέσμευση του για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι με πλειοδοσίες δεν έρχεται η ανάπτυξη.

“Αν αρχίσουμε αυτά, να ρωτήσω κι εγώ: γιατί 751 κι όχι 1000; Θέλετε να μπούμε σε τέτοια “πλειοδοσία”; Αντέχει η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας υψηλότερο βασικό μισθό; Ή αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία; … Ο κ.Τσίπρας επιστρέφει στο ‘λεφτά υπάρχουν’ που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο” τόνισε ο πρωθυπουργός.
http://news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: