Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΛΓΑ: Στα μέσα Σεπτέμβρη οι εκτιμήσεις ζημιών στην Πιερία

 
Σε σύσκεψη με τα στελέχη του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης προέδρευσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ.Στα μέσα Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθούν οι ..
εκτιμήσεις ζημιών στην Πιερία.
Σε σύσκεψη με τα στελέχη του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης προέδρευσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Έξαρχος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία εκτίμησης των ζημιών στις περιοχές ευθύνης του Υποκαταστήματος, καθώς και διάφορα θέματα εσωτερικής οργάνωσης των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ.
Σε ότι αφορά στην πορεία των εκτιμήσεων των ζημιών οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ στους Νομούς Χαλκιδικής και Κιλκίς αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα. Στο Νομό Σερρών έχουν γίνει περίπου 7.500 δηλώσεις ζημιάς και αφορούν κυρίως σε βαμβάκια, καλαμπόκι, ηλίανθο, σιτηρά, πατάτες, ελιές αμύγδαλα και ρόδια. Οι εκτιμήσεις των ζημιών για τα βαμβάκια και τις ελιές θα ολοκληρωθούν στο τέλος Σεπτέμβρη και για τα υπόλοιπα προϊόντα στα μέσα Σεπτέμβρη. Στο Νομό Πιερίας έχουν γίνει περίπου 5.000 δηλώσεις ζημιάς και η πλειοψηφία των ζημιών αφορούν σε καπνά, αμπέλια και ακτινίδια. Οι εκτιμήσεις των ζημιών στα καπνά και τα αμπέλια και τις άλλες καλλιέργειες θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτέμβρη και των ακτινιδίων στα μέσα Οκτώβρη.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε από τα στελέχη του Υποκαταστήματος να εντείνουν την προσπάθειά τους διότι βασικός στόχος του Οργανισμού είναι να πληρωθούν οι αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό.

Αποζημιώσεις σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ
Χρήματα από αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου θα δουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι την Πέμπτη.

Ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει αποζημιώσεις ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ σε 1.070 αγρότες, οι οποίες αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε εσπεριδοειδή, ελιές, καπνά και κηπευτικά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Τα χρήματα αυτά αναλογούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.

Οι αγρότες της Πιερίας αναμένεται να λάβουν το ποσό των 12.138,95 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: