Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Επίσπευση σειράς ζητημάτων απο Χαρδούβελη – τρόικα

Επίσπευση σειράς ζητημάτων ζητήθηκε στη συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας.Ραντεβού τον Σεπτέμβρη. Εποικοδομητική και παραγωγική..
ήταν η συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τους επικεφαλής της τρόικας και με την οποία έκλεισε η τρέχουσα επισκόπηση των στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με τη σημερινή συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τους Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ντέκλαν Κοστέλο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της τρόικας. «Έκλεισε αυτή η επίσκεψη της τρόικας. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Παρακολούθησαν τις εξελίξεις, το πρόγραμμα. Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η επόμενη επισκόπηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στη ζήτηση δεν εξετάσθηκαν μόνον τα θέματα που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, αλλά και ευρύτερα ζητήματα πολιτικής. «Είδαμε όλη τη γκάμα των θεμάτων.
Ήταν μία επίσκεψη της τρόικας από τις καλύτερες, πιστεύω. Θεώρησα ότι ήταν εποικοδομητική και παραγωγική η συζήτηση, δηλαδή βρίσκαμε λύσεις», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως τα προαπαιτούμενα που απομένουν για τη δόση του Αυγούστου είναι «λίγα».
Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά κρατά τις καλές δημοσιονομικές επιδόσεις, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που θα πρέπει να επιταχυνθούν.
«Ένα από τα σοβαρά θετικά μας είναι ότι ο προϋπολογισμός βαίνει καλώς, ότι κρατάμε το δημοσιονομικό δυνατά. Υπάρχει πάντως μία λίστα θεμάτων που εμείς πρέπει να επισπεύσουμε», σημείωσε με νόημα το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Αν και ρωτήθηκε για το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα επιμείνει προς τη κατεύθυνση αυτή, αλλά η συζήτηση θα γίνει στη βάση των δεδομένων του φθινοπώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης έχει ξεκαθαρίσει τόσο στην τρόικα όσο και στους συνεργάτες του πως ο Αύγουστος θα είναι ένας μήνας σκληρής δουλειάς. «Θα είναι "αμερικανικός Αύγουστος"», σχολίασε ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

..
Πρωτοσέλιδο 17.7.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: