Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Γιατί ο Κασιδιάρης οδηγήθηκε στις φυλακές (δείτε βίντεο)

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στα Νέα μετά τη σύλληψη Κασιδιάρη με τίτλο: «Εμάς μας πιάνουν αμέσως, τον κροκόδειλο ακόμα»ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ.Γιατί ο Κασιδιάρης οδηγήθηκε στις φυλακές.Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου ..στα Νέα μετά τη σύλληψη Κασιδιάρη με τίτλο: «Εμάς μας πιάνουν αμέσως, τον κροκόδειλο ακόμα»
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του αναφορικά με την κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οπαδοί της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν έντονα, φωνάζοντας «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».
Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στα Νέα μετά τη σύλληψη Κασιδιάρη με τίτλο: «Εμάς μας πιάνουν αμέσως, τον κροκόδειλο ακόμα» 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Τόσο οι εφέτες ανακρίτριες τη υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου όσο και ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος –που ήταν παρών στην απολογία του βουλευτή- έκριναν ότι, εξαιτίας των παραπάνω τριών συνισταμένων, ο Ηλίας Κασιδιάρης πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ως ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων.
Γιατί ο Κασιδιάρης οδηγήθηκε στις φυλακές (δείτε βίντεο)

Στην κρίση ανακριτριών και εισαγγελέα βάρυνε ιδιαίτερα η ιδιαίτερη σχέση που φαίνεται να έχει ο κατηγορούμενος με τα όπλα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η φράση που αναφέρεται στο κατηγορητήριο για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλκατοχής, που νωρίτερα σήμερα κλήθηκε να αντικρούσει ο Κασιδιάρης:
«Κατείχες λειτουργικά πυροβόλα όπλα χωρίς να διαθέτεις την κατά το νόμο απαιτούμενη άδεια».
Γιατί ο Κασιδιάρης οδηγήθηκε στις φυλακές (δείτε βίντεο)

Οι ανακρίτριες της υπόθεσης, παρά τον ισχυρισμό του ίδιου του βουλευτή πως τα επίμαχα όπλα ήταν δύο νόμιμες καραμπίνες, τού προσάπτουν πως είχε «μετασκευάσει και τροποποιήσει» τα δύο όπλα «κατά τρόπο ώστε να χαρακτηρίζονται πυροβόλα». Θεωρούν δε οι δικαστικοί λειτουργοί, πως ο βουλευτής κατείχε τα όπλα «με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης αποδεχόμενος τους σκοπούς της «ήτοι της εξόντωσης των στοχοποιημένων από αυτήν "πολιτικών και φυλετικών της εχθρών"».
Στο πολυσέλιδο σκεπτικό για την προφυλάκιση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται σε βίαια περιστατικά όπου εμπλέκεται ο βουλευτής, με πιο χαρακτηριστική τη σκηνή επίθεσής του, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που είχε γίνει στη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης πρωινής εκπομπής.
Γιατί ο Κασιδιάρης οδηγήθηκε στις φυλακές (δείτε βίντεο)

Γίνεται επίσης επίκληση στο σκεπτικό της ανάκρισης και σε φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία όπου ο κατηγορούμενος είτε πυροβολεί είτε «ποζάρει» με όπλα.
Αναφέρονται επίσης οι δικαστικοί λειτουργοί στη δομή της οργάνωσης και στον ρόλο που αποδίδεται στον Ηλία Κασιδιάρη ως εκπαιδευτή νέων μελών. Βάσει κυρίως των στοιχείων αυτών ανακρίτριες και εισαγγελέας θεώρησαν πως ο κατηγορούμενος «πιθανολογείται» ότι θα διαπράξει νέα αδικήματα.
Νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης με υπόμνημα που παρέδωσε στην ανάκριση χαρακτήρισε «φαιδρή» την κατηγορία που του απαγγέλθηκε για «δύο νόμιμες καραμπίνες» και τονίζει πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
Στους ισχυρισμούς του μάλιστα αναφέρει και τα εξής:
«Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα... δύο αυτά όπλα "προμήθευα" την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την... "εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών" της: Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη. Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι... καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει... ταυτότητα «Κασιδιάρης», αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω "διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης"»
Τονίζει επίσης ο κ. Κασιδιάρης πως είναι αθλητής της σκοποβολής, πως έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες αγώνες και πως ασκείται «συστηματικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη είπε: «Σε μία χώρα που κυβερνάει η διαφθορά και η διαπλοκή η ΧΑ αναδείχθηκε 3η πολιτική δύναμη. Ακόμα και να μας βάλετε όλους μέσα η ΧΑ θα δίνει τη μάχη της, Ηταν μία προειλημμένη απόφαση. Εχουμε χιλιάδες μέλη της ΧΑ που είναι έτοιμα να αναλάβουν τα ηνία ακόμα και αν προφυλακίσουν όλο το πολιτικό συμβούλιό, όλη την κεντρική επιτροπή».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είχε πει στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».
Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».
Ο βουλευτής προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης. ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια: