Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στην Πιερία.Έγγραφο.

Έγγραφο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου προς τους Δήμους για διακοπή λειτουργίας τους. Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στην Πιερία.Η ..αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Πιερίας μετά από έλεγχο που διενήργησε ζήτησε από τους Δήμους την διακοπή λειτουργίας όλων των Παιδικών Χαρών και την τοποθέτηση προειδοποιητικής σήμανσης για την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητά τους!

Η Υπουργική Απόφαση ορίζει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο χώρος της παιδικής χαράς, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών, πώς πρέπει να είναι η περίφραξη, η είσοδος της παιδικής χαράς, οι οδοί στο εσωτερικό της, ο φωτισμός κτλ. Η παιδική χαρά πρέπει να διαθέτει καθίσματα για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, σημεία σκίασης προστατευμένα από τον ήλιο και τη βροχή, εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για ΑΜΕΑ, καλάθια απορριμμάτων, σήμανση κ.α.

Η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Πιερίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Στέφανος Νατσιός αφού ζήτησε στοιχεία από τους τρείς Δήμους του Νομού για την κατάσταση των παιδικών χαρών που υπάρχουν στην κάθε περιοχή διενήργησε ελέγχους και διαπίστωσε ότι:

«Στην περιοχή ευθύνης των τριών δήμων του νομού Πιερίας λειτουργούν συνολικά 137 παιδικές χαρές απ τις οποίες 59 στο Δήμο Κατερίνης, 33 στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και 45 στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

Από αυτές καμιά δεν λειτουργεί χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό καταλληλότητας».

Έτσι ζήτησε από τους Δήμους να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών και να τοποθετήσουν συγχρόνως προειδοποιητική σήμανση σε κάθε παιδική χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: