Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

στην Λεπτοκαρυά η Εθνική Ολυμπιακή Μαθηματική Ομάδα

Στο καλοκαιρινό σχολείο στην Λεπτοκαρυά η Εθνική Ολυμπιακή Μαθηματική Ομάδα.Τους μαθητές υποδέχθηκε ο υφ. Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων ...
Κώστας Κουκοδήμος. Την Εθνική Ολυμπιακή Μαθηματική Ομάδα της Ελλάδος που διακρίθηκε με τέσσερα μετάλλια, δυο ασημένια και δυο χάλκινα, στην 55η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής, υποδέχθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Κουκοδήμος, το πρωί της Παρασκευής στο Καλοκαιρινό Σχολείο που λειτουργεί στο Λύκειο της Λεπτοκαρυάς.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ο Παπαδόπουλος Κώστας Διευθυντής του Καλοκαιρινού Σχολείου, ο Τυρλής Γιάννης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Καζταρίδης, η πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας κ. Α. Καγκασίδου, εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.α.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη Μαθηματική Ολυμπιάδα πρώτη σε μετάλλια αναδείχτηκε η ομάδα της Κίνας με 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο (καλύτερη αναλυτική βαθμολογία), δεύτερη η ομάδα των ΗΠΑ με 5 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο και 3η η ομάδα της Ταϊβάν με 4 χρυσά και 2 χάλκινα μετάλλια.

Για την ελληνική ομάδα ασημένιο μετάλλιο κέρδισαν οι Παναγιώτης Δημάκης και Πέτρος Ντούνης και χάλκινο οι Νέστορας Χαχάμης και Αθηναγόρας - Στέλιος Σκιαδόπουλος.

Η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα ΙΜΟ 2014, διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση International Mathematical Olympiad, και στη φετινή συνάντηση πήραν μέρος 109 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 600 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Κουκοδήμος

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Κουκοδήμος και απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε: «Οι διακρίσεις και τα μετάλλια είναι το αποτέλεσμα του ταλέντου αλλά κυρίως σκληρής και μεθοδικής εργασίας και εξαιρετικής συνεργασίας με τους καθηγητές τους.

Και ήθελα πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτό το οποίο κάνατε, μας κάνατε όλους περήφανους. Να σας πω ότι το μήνυμα που στείλατε και στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι ότι οι Έλληνες πάντοτε μπορούν να διαπρέπουν. Ακόμη και σε συνθήκες δύσκολες. Από καρδιάς σας ευχαριστούμε, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες παίρνουνε ανάσες δύναμης από το δικό σας επίτευγμα».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο κ. Καζταρίδης διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που τόνισε πως πραγματικά περιποιεί τιμή για την Πιερία, που τα καλοκαιρινά μαθήματα της Μαθηματικής Εταιρίας γίνονται στο νομό. Είναι γνωστό το έργο της Μαθηματικής Εταιρίας και οι διακρίσεις της, τόνισε ο κ. Καζταρίδης και συμπλήρωσε πως η ελληνική κοινωνία έχει μεγάλες προσδοκίες από τους μαθητές αυτούς που διακρίνονται. Σας ζητώ, να θυμάστε τη χώρα μας και την «προίκα» που αποκτάτε μέσω της γνώσης να την επενδύσετε στην Ελλάδα», είπε καταλήγοντας ο διευθυντής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Τυρλής από την πλευρά του τόνισε πως στην Ελλάδα υπάρχουν ευχάριστα γεγονότα και ευχαρίστησε τον κ. Κουκοδήμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Μεράκι και εθελοντισμός, αποτελούν τα βασικά συστατικά αυτής της προσπάθειας, είπε ο κ. Τυρλής και έκανε αναφορά σε μεγάλες διακρίσεις των μαθητών σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους όπως αυτή που περνάει η χώρα.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Πιερίας της Μαθηματικής Εταιρίας κ. Α. Καγκασίδου, παίρνοντας το λόγο είπε: «Έχω μόνο μια παράκληση. Να μας κάνετε υπερήφανους και να συνεχίσετε να μας εμπνέετε».

Συγχαρητήρια απηύθυνε ο Σύμβουλος Αν. Θεσσαλονίκης Ευαγγελόπουλος στους μαθητές και τόνισε τη συμβολή των εκπαιδευτικών-μαθηματικών στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: