Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική από την Κόστα Ρίκα

Μουντιάλ: Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική από την Κόστα Ρίκα Μουντιάλ: Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική από την Κόστα Ρίκα.Δεν κατάφεραν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να κάνουν την υπέρβαση,..
αν και είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των 16 του Μουντιάλ, αφού η Εθνική μας ηττήθηκε στα πέναλτι με 3-5 (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1), αν και είχε τις ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πάρει αυτή την ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά.

Μετά από ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 38' που απέκρουσε με υπερένταση ο Νάβας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Χολέμπας, οι Κοσταρικανοί κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 52' με ένα αδύναμο σουτ του Ρουίς έξω από την περιοχή, με τον Καρνέζη ωστόσο να μένει “άγαλμα” και να μην μπορεί να αντιδράσει.

Αμέσως οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ανέβασαν την απόδοσή τους, κυνηγώντας την ισοφάριση, και η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται στο 66', όταν η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι διεθνείς μας, οι Κοσταρικανοί κατάφερναν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκέκας έκανε το σουτ, ο Νάβας απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στα πόδια του προωθημένου Παπασταθόπουλου, που με ωραίο σουτ έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Η συνέχεια ανήκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Εθνική μας, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, όμως ούτε ο Γκέκας στο 94' ούτε ο Κατσουράνης στο 100', ούτε και ο Μήτρογλου στις καθυστερήσεις κατάφεραν να κάνουν το 2-1, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ μετά το τέλος της παράτασης ο διαιτητής απέβαλε τον Φερνάντο Σάντος.

Εκεί φαίνεται πως η ειδική προπόνηση που έκαναν οι Κοσταρικανοί στα πέναλτι έπιασε τόπο, καθώς οι παίκτες της Κόστα Ρίκα σκόραραν και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσαν, ενώ για την Ελλάδα μοιραίος αποδείχθηκε ο Φάνης Γκέκας, του οποίου το πέναλτι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νάβας.

Η σειρά των πέναλτι:

Μπόρχες 1-0
Μήτρογλου 1-1
Ρουίς 2-1
Χριστοδουλόπουλος 2-2
Γκονζάλες 3-2
Χολέμπας 3-3
Κάμπελ 4-3
Γκέκας, απέκρουσε ο Νάβας
Ουμάνα 5-3

Στα προημιτελικά η Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, που νωρίτερα απέκλεισε το Μεξικό με σκορ 2-1, μετά από μία εντυπωσιακή ανατροπή.

http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: