Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Σαμαράς – Μπακογιάννη Προσέγγιση μετά από διετή σιωπή...

Πρωτοσέλιδο 7.6.2014
Συνάντηση στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού επί της οδού Μουρούζη, είχαν χθες το μεσημέρι ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η πρώην Υπουργός..
Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, λίγα 24ώρα πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε πεζός από το Μαξίμου για τη Μουρούζη, στοιχείο που οδήγησε και στην «αποκάλυψη» της συνάντησης, την οποία κατά πληροφορίες είχε ζητήσει, την Πέμπτη 29 Μαϊου, η κα Μπακογιάννη.

 
Πληροφορίες από το γραφείο της βουλευτού Επικρατείας κάνουν λόγο για καλό κλίμα στη συνομιλία των δύο πολιτικών κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθη επί τάπητος όλη η βεντάλια των ανοικτών θεμάτων, το αποτέλεσμα των εκλογών και η ανάγκη να πορευθεί ενωμένη η παράταξη.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον –λόγω και της συγκυρίας υπό την οποία έγινε το τετ α τετ Σαμαρά – Μπακογιάννη– επικεντρώνεται στο ενδεχόμενο αξιοποίησης της πρώην Υπουργού είτε στο κυβερνητικό σχήμα είτε στη θέση του νέου έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.
Παρά το γεγονός ότι πηγές από το γραφείο της κ. Μπακογιάννη διευκρινίζουν ότι δεν υπήρξε σχετική συζήτηση, πληροφορίες της Καθημερινής επιμένουν ότι στη συνάντηση των δύο πλευρών, την πρώτη μετά από δύο χρόνια, επιχειρήθηκε να διερευνηθούν οι προθέσεις των δύο πλευρών για το μέλλον.
Η κ. Μπακογιάννη, με την πρωτοβουλία να ζητήσει τη συνάντηση, επεδίωξε να σπάσει το βαρύ κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Ο δε Πρωθυπουργός, αποδεχόμενος τη συνάντηση που εν τέλει κάθε άλλο παρά μυστική ήταν, στέλνει μήνυμα άμβλυνσης των όποιων εντάσεων στο εσωτερικό και δημιουργεί εικόνα πανστρατιάς για την παράταξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν έκανε συγκεκριμένη νύξη περί αξιοποίησης της κ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση. Υπό την έννοια αυτή, αν και ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τις τελικές προθέσεις του Πρωθυπουργού και την απάντηση της κας Μπακογιάννη αν της προταθεί κυβερνητική θέση, το ενδεχόμενο παρουσίας της στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι μικρό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφορά υπήρξε στο ζήτημα του νέου έλληνα Επιτρόπου της Κομισιόν, καθώς πρόκειται για μία θέση, η οποία ενδιαφέρει την κ. Μπακογιάννη και για την οποία θα πρέπει να καταλήξει το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πάντως, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να μπει στην ουσία της συζήτησης, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Πρωτοσέλιδο 7.6.2014
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: