Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Κρίσιμο διήμερο αποφάσεων ξεκινά για τη ΔΗΜΑΡ



Κρίσιμο διήμερο αποφάσεων ξεκινά για τη ΔΗΜΑΡΚρίσιμο διήμερο ξεκινά για τη ΔΗΜΑΡ, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να αποφασίσει επί της αποδοχής ή μη της..
παραίτησης Κουβέλη.
Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται ένα 24ωρο μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και ενώ στο εσωτερικό του κόμματος διατυπώνονται διαφορετικές θέσεις για την πορεία του κόμματος.
Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματος, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του:
«Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα».
Την περασμένη εβδομάδα, οι βουλευτές και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος ζήτησαν ομοφώνως από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του.
Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης πρότεινε την από κοινού συγκρότηση ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με τη συμμετοχή της «Ελιάς», του «Ποταμιού» και της ΔΗΜΑΡ.
Η τοποθέτηση Λυκούδη έγινε σε εκδήλωση στο Γκάζι, παρουσία στελεχών της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ, του Γρ.Ψαριανού και του Βασίλη Οικονόμου, στελεχών από τους 58 και άλλες κινήσεις του κεντροαριστερού χώρου.
Εξέφρασε ταυτόχρονα τη διαφωνία του με την σχεδιαζόμενη στροφή που συζητείται στη ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη μεριά, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ - Δ.Αναγνωστάκης, Γ.Κυρίτσης, Γ.Πανούσης, Νίκη Φούντα, Θ.Ψύρρας- σε ανοιχτή επιστολή τους αναφέρονται στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στην ανάγκη ύπαρξης της ΔΗΜΑΡ, στην Κεντροαριστερά και στο μέλλον του κόμματός τους, το οποίο το βλέπουν σε μια συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο της ασκούμενης πολιτικής, αλλά και της αριστερής προοπτικής. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: