Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ...Ερχονται μειώσεις μισθών και συντάξεων

Απο την έκθεση του ΔΝΤ και του Τομσεν, όπου σε κάποια σημεία της λέει.. ναί μέν αλλά.. δηλαδή:Η ελληνική οικονομία σημείωσε «σημαντική πρόοδο» ..
και επιστρέφει στην ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είχε υιοθετηθεί στις 30 Μαΐου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο ενέκρινε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα... αλλά...
καταγράφονται «μια σειρά από προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν» και «η αναγκαιότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων»
... δηλαδή μειώσει.. μειώσεις.. μειώσεις..
Αυτό ισχυροποιείται άν δεί κανείς πίσω απο τις φράσεις της έκθεσης.."ο κ. Τόμσεν εμφανίστηκε «ανοικτός» για τη «σταδιακή μείωση» των φόρων όταν δεν απειλούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι"... δηλαδή πιστή εφαρμογή του παλιού προγράμματος.Τί σημαίνει παλιό πρόγραμμα το ξέρετε όλοι.Τώρα αν αναρωτιέται κανείς τί θα μειωθεί; Μα φυσικά συντάξεις και μισθοί.Γι αυτό νάμαστε σίγουροι.Κανείς δέν πρόκειται να το πεί..Αλλά θα το πράξουν.Οπως έκαναν τόσες φορές.Γιατί τί περιμένουμε να έρθουν έσοδα απο το "κτύπημα της φοροδιαφυγής" που λέει ο Τόμσεν;Αποκλείεται.Να ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι και για άλλες μειώσεις το λέμε... απο τώρα.. για να μήν μας έλθει απότομο.. να το εμπεδώσουμε..
του Δημήτρη Καλαιτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: