Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Καθαρή θέση» από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος: «Ο Παπανδρέου μού έστειλε email ότι θα στηρίξει την παράταξη»

Βενιζέλος: «Ο Παπανδρέου μού έστειλε email ότι θα στηρίξει την παράταξη»  
«Καθαρή θέση» από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου για τη Χρυσή Αυγή και τις ψήφους των οπαδών της στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος του...
ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε πως έλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου email στο οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός τού ανέφερε ότι θα βρει τον τρόπο να στηρίξει την παράταξη «με πολύ καθαρό τρόπο».
«Επικοινώνησε μαζί μου. Μου έστειλε ένα πολύ ευγενικό και φιλικό email προχθές με αφορμή την εκδήλωση που είχαμε στο Μουσείο Μπενάκη και μου είπε: "θα βρω τον τρόπο να πω με πολύ καθαρό τρόπο τη στήριξή μου στην παράταξη"» είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στη συνέντευξή του στο Mega.

«Ο καθένας το εκφράζει αυτό όπως μπορεί», είπε ακόμα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει την κυβέρνηση.

Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι το μαλακό υπογάστριο του πολιτικού συστήματος» και προειδοποίησε πως το πρόβλημα τη Δευτέρα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές θα δώσουν ώθηση στη συγκρότηση της κεντροαριστεράς της ευθύνης μετά τις εκλογές, κλείνοντας το μάτι και στην ασθμαίνουσα στις δημοσκοπήσεις ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

«Κλείσαμε ποτέ την πόρτα; Εμείς έχουμε κουραστεί και φοβάμαι ότι κουράζουμε και τους άλλους. Έχουμε καλέσει…. Οι ψηφοφόροι τώρα με την ψήφο τους θα ωθήσουν τα πράγματα προς τη συνεργασία της κεντροαριστεράς της ευθύνης. Η ψήφος θα παίξει και αυτό το ρόλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και τη συζήτηση που άνοιξε για τις ψήφους των οπαδών της στον β΄γύρο των αυτοδιοικητών εκλογών ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπενθύμισε ότι από την Ανοιξη του 2012 «φώναζα μόνος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ» ότι υπάρχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία και χρειάζεται συνεργασία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.

«Τώρα λοιπόν δεν μπορεί να φλερτάρει κανείς με τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό φορέα είτε κοινοβουλευτικό, δυστυχώς, είτε αυτοδιοικητικό. Και όταν έχεις ανθρώπους, οι οποίοι επίμονα στηρίζουν και ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα στηρίζουν ένα κόμμα και μια εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με τις κατηγορίες που έχει απαγγείλει η δικαιοσύνη. Δεν σημαίνει αυτό ότι αφ’ ης στιγμής πήρε στο Δήμο Αθηναίων για παράδειγμα 16% ο Κασιδιάρης, αυτό το 16% πρέπει να μείνει στη Χρυσή Αυγή και το ψηφοδέλτιό της στο Δήμο Αθηναίων. Πρέπει να τους πείσουμε να αλλάξουν άποψη. Όχι όμως με συναλλαγή του τύπου να λέει ο κ. Παναγιώταρος "εμείς δεν ψηφίζουμε ΝΔ, δεν ψηφίζουμε Ελιά", να αφήνει δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι "ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ", για παράδειγμα», είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Βενιζέλος: «Ο Παπανδρέου μού έστειλε email ότι θα στηρίξει την παράταξη» Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει καθαρή θέση για το θέμα, «όπως θα ήθελα μια καθαρή θέση από όλο το συνταγματικό τόξο».
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπενθύμισε από την άλλη ότι σε όλη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Δείτε τι γίνεται με την πτώση της δημοτικότητας του Ολάντ, τους ακροδεξιούς στην Ολλανδία και τους ευρωσκεπτικιστές στη Βρετανία» εξήγησε.

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε και την περίοδο διαπραγμάτευσης πριν γίνει ο ίδιος υπουργός Οικονομικών, είπε ότι δεν ξέρει πώς διαπραγματεύονταν ο Γ. Παπανδρέου, αλλά «φαντάζομαι ότι έκανε το καλύτερο».

Σε δηλώσεις του, αργότερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές.ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: