Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία για την κάλπη με "ατυχήματα" και "κορόιδα"

Στην τελική ευθεία για την κάλπη με
Πέφτει η αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και με προσωπικές επιθέσεις, ενώ εμφανής είναι η ανησυχία στη ΝΔ για ενδεχόμενη χαλαρή... ψήφο.
Μετά την τακτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουν σε θέμα των ημερών τη Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της, ηπροεκλογική εκστρατεία της ΝΔ κορυφώνεται απόψε με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στο Ηράκλειο (χθες μίλησε στην Ομόνοια).
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του στο "Έθνος" τονίζει ότι: "Πρέπει όλοι να θυμούνται ότι χρειαζόμαστε σταθερότητα τώρα περισσότερο από ποτέ! Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως. Μικρό λάθος να γίνει τώρα, θα κινδυνεύουμε να ξαναπέσουμε πίσω στην κρίση. Και θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξ αιτίας των... ευρωεκλογών! Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες... Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα "ατύχημα", ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση, για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν τέσσερα χρόνια...".
Η ανησυχία στη ΝΔ για μια πιο χαλαρή ψήφο είναι έκδηλη και ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
"Ξέρετε αυτές οι εκλογές δεν είναι μια "ρουτίνα", δεν είναι κάτι "χαλαρό", όπως ας πούμε: Αν θέλω πάω εκδρομή, κι αν δεν θέλω κάθομαι σπίτι και πάω την άλλη Κυριακή. Ή αν θέλω πάω σινεμά, κι αν δεν θέλω κάθομαι μέσα και πάω μιαν άλλη μέρα... Εδώ τα σημαντικά θα αποφασιστούν τώρα! Όχι κάποτε άλλοτε... Αν μπει η χώρα σε περιπέτεια, θα επηρεαστεί η ζωή όλων. Ας μην αφήσουμε κάποιους άλλους να το αποφασίσουν για λογαριασμό μας. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Όλοι καταλαβαίνουν...".
Από την άλλη στην ομιλία του στην πλατεία Ομονοίας ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "κάλπικες παροχές" και "παραλήρημα προεκλογικών υποσχέσεων" του πρωθυπουργού.
"Τον ρωτώ: Ποιος είναι ο λαϊκιστής; Εμείς που ζητάμε κοινωνική πολιτική υπέρ των αδυνάτων ή ο κύριος Σαμαράς που αφού λεηλάτησε την εργασία στην Ελλάδα, τάζει δυο μέρες πριν τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας" είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: "Μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009. Ο κ. Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014".
http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: