Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τη διεξαγωγή των εκλογών


13.05.2014 Τοπικά
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τη διεξαγωγή τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών. Εκλογικά συνεργεία αποτελούμενα από έμπειρους....
υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχουν συσταθεί και εργάζονται βάση προγράμματος, που έχει καταρτιστεί και προβλέπει κατανομή αρμοδιοτήτων, για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλουν στην άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Σε καθημερινή βάση εκτελούνται συγκεκριμένες εργασίες, όπως π.χ. (παραλαβή εκλογικού υλικού, παραλαβή - παράδοση των ειδικών διαχωρισμάτων (παραβάν) και καλπών στους Δήμους του νομού, κατανομή εκλογικών καταλόγων ανά τμήμα, θεώρηση του πίνακα συνδυασμών των υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Πιερίας, προετοιμασία του εκλογικού σάκου (εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, εγκυκλίους, βιβλία, εκλογικούς καταλόγους, βεβαιώσεις εφορευτικής επιτροπής κ.α.) ανάρτηση απόφασης καθορισμού εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας εκλογικής περιφέρειας Νομού Πιερίας για τη διενέργεια των Δημοτικών -Περιφερειακών εκλογών και των επαναληπτικών αυτών καθώς και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014 και γενικότερα ενέργειες που αφορούν στην προετοιμασία και στη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων, προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να διασφαλίσει για ακόμη μια φορά την άριστη διεξαγωγή των εκλογών.

Στη διαδικασία καθορισμού εκλογικών τμημάτων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχει ήδη συμμετάσχει το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Πιερίας. Επιπρόσθετα, όπως και στις βουλευτικές εκλογές, έτσι και φέτος η εισαγωγή στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη, η εφαρμογή έχει παραμετροποιηθεί από το Τμήμα Πληροφορικής, ώστε να περιέχει τους συνδυασμούς των Δημοτικών, αλλά και τους υποψηφίους των Περιφερειακών εκλογών. Ο ρυθμός των εργασιών θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, με το στήσιμο μηχανογραφικά της αίθουσας συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, με τελικές ρυθμίσεις και με πιλοτικές δοκιμές της εφαρμογής με πλασματικά δεδομένα, ώστε όλα να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ομαλά τα βράδια των εκλογών.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου από την έως τώρα προετοιμασία, να δηλώνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα και εγγυήθηκε για μια ομαλή εκλογική διαδικασία, που θα διεξαχθεί και αυτή τη φορά -όπως τόνισε- με υποδειγματικό τρόπο από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: