Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Βλέπει» φορείς,προβάλει το έργο

«Βλέπει» φορείς,προβάλει το έργο
Διήμερο συναντήσεων του Απ. Τζιτζικώστα με φορείς της Πιερίας
Δεν θα αποκτήσει πλήρη κόμβο ο Κορινός, αφού ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι «το έργο θα γίνει όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση».
Διημερο συναντήσεων με φορείς ....
και πολίτες της Πιερίας, ξεκίνησε χθες (και ολοκληρώνεται σήμερα), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν είναι η πρώτη φορά και ασφαλώς ούτε η τελευταία επίσκεψη στην Πιερία», ανέφερε ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», τονίζοντας ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην Πιερία για να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του στο νομό μας.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ξεκίνησε χθες το πρωί από το Λιτόχωρο, όπου παρέστη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στην 24η Ταξιαρχία. Αμέσως μετά, μετένη στην Κατερίνη, όπου το μεσημέρι, είχε την ευκαιρία να περπατήσει τον πεζόδρομο της Γ. Ολύμπιου και της Μεγάλου Αλεξάνδρου, να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες, αλλά και να έχει μια μικρή συνάντηση, έξω από το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Άλλος Δρόμος», με τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Χρήστο Γιαννούλη.
Ο κ. Τζιτζικώστας, χθες είχε συναντήσεις επίσης με τα ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, του Ιατρικού Συλλόγου, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς και με το Διοικητή Αστέριο Φαρμάκη. Η επίσκεψη της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Φαρμακοποιών. Σήμερα, ο κ. Τζιτζικώστας (στις 5 μμ) θα συναντηθεί στο δημαρχείο με το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, λίγο αργότερα με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου και περίπου στις 7 το απόγευμα, με το ΔΣ του ΕΒΕ Πιερίας.
«Ακούμε προβλήματα, συζητάμε για το σημαντικό έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους πολίτες», σχολίασε στις δηλώσεις του από την πλατεία Ελευθερίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ρωτήθηκε και για τον κόμβο του Κορινού, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το έργο ανεπιφύλακτα, «όμως υπάρχει σε κάθε έργο το «πότε» και σίγουρα τώρα, δεν είναι η ώρα να μπούμε σ’ αυτήν τη διαδικασία». Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε σχετικά, πως «βρισκόμαστε ήδη λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και δεν μπορούμε να μπούμε σ’ αυτήν τη διαδικασία, αυτή τη στιγμή», εννοώντας προφανώς να συνεναίσει στην κατεδάφιση της γέφυρας. «Ναι, είμαστε υπέρ του έργου, αλλά όχι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Να τελειώσει η τουριστική περίοδος και μετά να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ολοκληρωθεί το έργο», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στο εάν θα γίνει πλήρης κόμβος (όπως είχε υποσχεθεί το 2009 ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς) ή ημικόμβος, ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει «όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση.» Να σημειωθεί, ότι η «υπόσχεση» Σουφλιά στους τότε δημάρχους, βουλευτές και Νομάρχη Πιερίας, ήταν πλήρης κόμβος όχι μόνο στον Κορινό, αλλά και στο Αιγίνιο.
Σχολιάζοντας σχετικώς η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επεσήμανε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα ο ημικόμβος στο Αιγίνιο και μετά να προχωρήσει η Αυτοκινητόδρομος στην αφαίρεση του κόμβου του Κορινού. «Η βούλησή μας και το ενδιαφέρον μας είναι να δοθεί πλήρη λύση και στα δύο σημεία» Αναφερόμενη στον κόμβο του Κορινού, τόνισε ότι οι εργασίες πρέπει να ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και βέβαια, αν γίνεται να μην πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση της σημερινής γέφυρας, ώστε μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα, η διέλευση των οχημάτων να εξυπηρετείται από την παλιά, εξαιρουμένων των μεγάλων φορτηγών, αφού τίθεται και ένα θέμα στατικότητας.
Γράφτηκε από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: