Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας Οι εφορίες είναι κλειστές για τις γενικές συναλλαγές


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών και το αλαλούμ που δημιουργήθηκε χθες, Πέμπτη, όταν τέθηκε εκτός το σύστημα taxisnet για προγραμματισμένη τεχνική ...αναβάθμιση.

Το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε τους πολίτες να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας στις τράπεζες, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στις εφορίες.

Επίσης, με αφορμή τη σύγχυση που επικράτησε από το πρωί στις ΔΟΥ, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης επανέλαβε ότι οι εφορίες είναι κλειστές για τις γενικές συναλλαγές με τους πολίτες και ότι λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας μόνο για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιπτώσεων, όπως είναι η παραλαβή και όχι η κατάθεση πινακίδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι έκτακτες συναλλαγές αφορούν:
  • τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του
  • την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014
  • την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία
  • την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.
Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει μία λογική παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας απευθύνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατηγορώντας την πως τιμωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: