Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Αλαλούμ για τέλη και πινακίδες - ΒΙΝΤΕΟ

Zougla - ‎πριν από 13 λεπτά‎
Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στις εφορίες, όπου πηγαίνουν εσφαλμένα οι πολίτες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα και αύριο οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν ...

Αλαλούμ για τέλη και πινακίδες
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 10:32



0






Ads by Google
Τέλη κυκλοφορίας-ασφάλιση Δείτε συνολικό κόστος για τέλη 2014 & ασφάλιστρα αυτοκινήτου, online! www.axa-insurance.gr






Σύγχυση επικρατεί από το πρωί στις εφορίες, όπου πηγαίνουν εσφαλμένα οι πολίτες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.



Ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα και αύριο οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας μόνο στις τράπεζες. Με άλλα λόγια, οι πολίτες εξοφλούν σήμερα και αύριο τα τέλη μόνο στις τράπεζες, χωρίς να είναι εκπρόθεσμοι.



Στις εφορίες οι μόνες συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν σήμερα είναι η παραλαβή των πινακίδων κυκλοφορίας και των αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας. Ωστόσο, επειδή το σύστημα taxis είναι εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένης συντήρησης, υπάρχει δυσχέρεια στην εκτέλεση των συγκεκριμένων συναλλαγών.



Έτσι, όπως δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, για να λυθεί το πρόβλημα αυτό, έχει δοθεί εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να εκδίδουν χειρόγραφες βεβαιώσεις.




Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση.




Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας δεν αφορά την παράδοση πινακίδων οχημάτων.



Έτσι, εκείνοι που θα ήθελαν να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά δεν το έπραξαν έως το τέλος του έτους, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.



Για εκείνους που δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας εμπρόθεσμα (έως και την Παρασκευή) προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των τελών.



Υπενθυμίζεται ότι από το υπουργείο Οικονομικών έχει δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις εφορίες σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή.



Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:



• τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

• την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014 στις τράπεζες,

• την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

• την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.



Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι ΔΟΥ, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των ΔΟΥ, 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε ΔΟΥ), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.



Εφορία Καλαμαριάς: Σύγχυση για την παράταση των τελών και την κατάθεση πινακίδων



Σε κάποιες εφορίες πολίτες έσπευσαν να ξεκινήσουν από την αρχή τη διαδικασία κατάθεσης πινακίδων. Κάτι τέτοιο σημειώθηκε στην Εφορία της Καλαμαριάς, όπου ο Έφορος διευκρίνιζε ότι η κατάθεση πινακίδων ισχύει μόνο για εκείνους τους πολίτες που έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά λόγω της αυξημένης προσέλευσης κόσμου τις τελευταίες ημέρες του 2013, δεν ολοκλήρωσαν γραφειοκρατικά τη διαδικασία.






Τε

Δεν υπάρχουν σχόλια: