Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μπακογιάννη: Να χορηγηθεί το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους ...

Μπακογιάννη: Να χορηγηθεί το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Ελληνες



Ανεπιφύλακτα υπέρ της παροχής δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες τάσσεται η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα ...

Μπακογιάννη: Να χορηγηθεί το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Ελληνες

Sofokleousin.gr -

Μπακογιάννη: Να χορηγηθεί το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Ελληνες
Ανεπιφύλακτα υπέρ της παροχής δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες τάσσεται η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».
Η κυρια Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στη Μελβούρνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα υποχρεούται να δώσει δικαίωμα ψήφου στους πολίτες της, που ζουν εκτός των συνόρων της ελληνικής επικράτειας. Δικαίωμα ψήφου, στους Έλληνες της διασποράς που διατηρούν την ελληνική ιθαγένεια και μάλιστα δικαίωμα ψήφου να εκλέγουν αντιπροσώπους της στις εκλογικές περιφέρειες που ανήκουν».
Αλλά και για άλλα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της διασποράς -που γνωρίζει λεπτομερειακά από τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών- η κυρία Μπακογιάννη έχει ξεκάθαρες θέσεις.
Για τη φορολογία των αποδήμων, συμφωνεί με το «Νέο Κόσμο», ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να χρησιμοποιεί διαφορετικά κριτήρια. «Δεν είναι δυνατή η φορολογική απαλλαγή του Έλληνα της διασποράς με οικονομικά ενδιαφέροντα στην Ελλάδα. Ίσως πρέπει να μελετήσουμε πού και πώς μπορούμε να μετριάσουμε το φορολογικό βάρος των αποδήμων για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση του με την Ελλάδα και να τον ωθήσουμε να επενδύσει ή να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα» λέει.
Για τη χρονίζουσα διαπραγμάτευση Αυστραλίας-Ελλάδας για την παροχή τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας η πρώην υπουργός εξωτερικών δηλώνει, ότι «οι διαδικασίες προοδεύουν». Δεν κρύβει, όμως, την έκπληξή της για τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: