Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία των 58: Νέο όνομα, σύμβολο και «σύντομα πολλά νέα πρόσωπα»

Πρωτοβουλία των 58: Νέο όνομα, σύμβολο και «σύντομα πολλά νέα πρόσωπα»


Τα βασικά στοιχεία της ιδεολογικής πλατφόρμας των «58» παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης σε εκδήλωση της Κίνησης στο Περιστέρι. Ο κ. Βούλγαρης είπε πως στα τέλη του Φεβρουαρίου οι «58» θα.... πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση των φορέων και κομμάτων που θα αποτελούν το νέο σχήμα, το οποίο θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές.
«Η σημερινή συγκέντρωση γίνεται κάτω από ένα νέο όνομα, που σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, και που θέλει να έχει σύντομα πολλά νέα πρόσωπα. Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» είπε ο κ. Βούλγαρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κινείται ιδεολογικά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας να υπερκαλύψει το κενό της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Βούλγαρης ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες με παιδιά, χωρίς κανένα εργαζόμενο. Επίσης ζήτησε επέκταση του επιδόματος ανεργίας από τους 12 στους 24 μήνες και επέκταση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους και το πολιτικό σύστημα πρότεινε την απεμπλοκή των κομμάτων από το δημόσιο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 που είναι σήμερα σε 200, την αλλαγή του νόμου για την χρηματοδότηση των κομμάτων, την αλλαγή του εκλογικού νόμου στα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου, τη μείωση της κρατικής επιδότησης στα κόμματα και τη διαφάνεια στα οικονομικά τους.

Η Κίνηση των «58» τον τελευταίο μήνα πραγματοποιεί εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ προτίθεται να δημιουργήσει οργανωτικούς πυρήνες στις μεγάλες πόλεις της χώρας εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: