Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Θερμό επεισόδιο» Βενιζέλου με Αβραμόπουλο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κλίμα έντασης και σύγχυσης επικρατεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, μετά την χθεσινή δημόσια αντιπαράθεση των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ...Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην οποία ενεπλάκη, μετά από διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη, και το Μέγαρο Μαξίμου.

Των Γιώργου Π. Τερζή-Βασίλη Νέδου





Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου προχώρησε σε διάψευση των πληροφοριών που είχαν ως πηγή το ΠΑΣΟΚ και ήθελαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά να αναγνωρίζει ως «ατυχείς» τις αναφορές του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων και να δίνει το πράσινο φως στον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιτεθεί τόσο στον κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και εμμέσως στον υπουργό Άμυνας.
Ο κ. Κεδίκογλου διέψευσε ότι Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος συζήτησαν για το ζήτημα των υποβρυχίων, ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαιώνουν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.
Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πίεση της τρόικας αλλά και τις επαμφοτερίζουσες θέσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το ελληνικό ζήτημα, η «σύγκρουση» Βενιζέλου – Αβραμόπουλου ήρθε, απλώς, να επιβεβαιώσει τον εκνευρισμό που επικρατεί στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου.
Τι είχε προηγηθεί
Στο πλαίσιο ερώτησης του κ. Αλ. Τσίπρα για το ζήτημα των υποβρυχίων, όπου έκανε λόγο για οσμή σκανδάλου και προδιέγραψε τη βούλησή του να καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε «υποβρυχίως», δεν θα είχε προκύψει το πρόβλημα» προκαλώντας την εντονότατη δυσφορία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος προσερχόμενος λίγες ώρες αργότερα στην Ολομέλεια, στράφηκε όχι μόνο κατά του κ. Τσίπρα αλλά και προσωπικά εναντίον του κ. Αβραμόπουλου: «Δεν ξέρω ποιός διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής των πληρωμών, αλλά εγώ διέταξα την διακοπή από το 2010» είπε. Και επικαλούμενος τη σημερινή θεσμική ιδιότητά του, είπε ότι από κοινού με τον πρωθυπουργό έχει δώσει «σαφείς και αυστηρές οδηγίες» και προς τον υπουργό Αμυνας να δώσει λύση στο ζήτημα των Ναυπηγείων... «Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις, ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση. Είναι για να αναλαμβάνουν ευθύνες, να φέρνουν αποτελέσματα».
Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε επιχειρήσει να σβήσει τη φωτιά και σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή σημείωνε ότι όσα είχε πει σχετικά με κάποιους που κάποτε λειτούργησαν «υποβρυχίως» δεν αφορούσαν τον κ. Βενιζέλο.
Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, έκανε και ένα ακόμη βήμα σχολιάζοντας μέσω διαρροών ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει προσωπική στρατηγική την οποία υπηρετεί, εναρμονιζόμενος με τον κ. Τσίπρα.
http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: