Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Σε 15νθήμερη αργία 10 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 Τοπικά
«Δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του Δήμου» δήλωσε ο Σάββας Χιονίδης
Σε 15νθήμερη αργία τέθηκαν από τις 16 Οκτωβρίου δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής παράταξης, οι οποίοι στο προηγούμενο δημοτικό.....
συμβούλιο είχαν υπερψηφίσει την επιδότηση εισιτηρίου και τη σύναψη σύμβασης με τα Αστικά ΚΤΕΛ Κατερίνη.
Με χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζοντάς την ως ένα μέτρο βαθιά κοινωνικό.
«Η αίσθησή μας είναι ότι αυτή η απόφαση θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου προσφύγαμε και θα εκδικαστεί στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου και θα τοποθετηθούν τα ζητήματα. Η πεποίθησή μας είναι ότι πράξαμε ότι ήταν δυνατόν προς το συμφέρον των Δημοτών. Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικό μέτρο, το οποίο γνώρισε μεγάλη αποδοχή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αργία αφορά το διοικητικό κομμάτι, ενώ το ποινικό κομμάτι θα εκδικαστεί τον Δεκέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο κ. Χιονίδης σημείωσε πως η απόφαση για αργία, ουσιαστικά είναι η «ελαχίστη των ποινών» που θα μπορούσε να επιβληθεί, παρόλο που, όπως είπε, θεωρητικά το κατηγορητήριο ήταν εξαιρετικά μεγάλο.
Όσον αφορά στη λειτουργία του Δήμου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η ποινή της αργίας για τους δημοτικούς συμβούλους, ο Δήμαρχος Κατερίνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.
«Σίγουρα θα υπάρξει περισσότερος φόρτος για άλλους συναδέλφους, γιατί οι αντιδήμαρχοι αναπληρώνονται από κάποιους άλλους αντιδημάρχους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναπληρώνεται από τον Αντιπρόεδρο ο οποίος μπορεί να προεδρεύσει στα Δημοτικά Συμβούλια, ενώ στους οργανισμούς υπάρχουν τα Διοικητικά Συμβούλια» ξεκαθάρισε.
«Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και αυτοί που ψήφισαν αλλά και αυτοί που είμαστε σήμερα, αν μας διδόταν η ευκαιρία και υπήρχε αυτή τη στιγμή η οικονομική δυνατότητα θα ξανακάναμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι βαθιά κοινωνικό και βοηθάει πάρα πολύ ομάδες συγκεκριμένου οικονομικού επιπέδου. Επίσης αυτά τα προγράμματα βοηθούν στα παιδιά μας να εξοικειωθούν με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.
Ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τίθενται σε αργία
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τίθενται σε αργία 15 ημερών είναι οι: Λεμονόπουλος Τάκης, Μπατάλα Τζουμέρκα Καλλιόπη, Σατραζέμης Ζήνων, Ιτσιος Γεώργιος, Χατζηκώστας Γεώργιος, Λιακόπουλος Αθανάσιος, Παπαζήσης Αναστάσιος, Παπαζιώγας Νικόλαος, Γιουμίδης Αλέκος, Καρατζόγλου Χαράλαμπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: