Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τρεις δικογραφίες για επεισόδια μελών της Χρυσής Αυγής διαβιβάστηκαν στις εφέτες ανακρίτριες


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013
Δικογραφίες σχετικά με επιθέσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο κατά αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία   και εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε στις ....
δύο εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τρεις δικογραφίες σχετικά με επιθέσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο κατά αλλοδαπών οι οποίοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία   και εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.
Η πρώτη δικογραφία που διαβιβάστηκε  αφορά επίθεση περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013. Από  τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί  οι  8  από τους 80 δράστες κινούνται στο χώρο της Χρυσής Αυγής.

 Αυτό συνάγεται επίσης και μετά την ταύτιση προσώπων από τους γνωστούς κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί μαζί με το βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια τα οποία είχαν γίνει το Σεπτέμβριο του 2012 στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.

Για τα επεισόδια αυτά  στο Μεσολόγγι  είχε διαπιστωθεί ότι ήταν παρόντες και ο Δημήτρης  Μακρής αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και ο υποψήφιος  βουλευτής Λεωνίδας Σταθόπουλος,   για του οποίους όμως διευκρινίστηκε  από την προκαταρκτική έρευνα ότι και οι τρεις έφθασαν  στην υπόθεση του Αιτωλικού μετά τα επεισόδια. Κατά τα επεισόδια του Αιτωλικού έγιναν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και εύφλεκτο  υλικό σε πέντε σπίτια και έξι αυτοκίνητα.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά συμβάν που εξελίχθηκε  το  Δεκέμβριο του 2012 όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτο υλικό και εξαφανίστηκαν.

Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδιο στη Ναύπακτο με άγνωστους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού έσπασαν το τζάμι σπιτιού  πακιστανού, πέταξαν μέσα φλεγόμενο στουπί.

Και στις τρεις δικογραφίες περιλαμβάνονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος,  αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε μια περίπτωση),  εμπρησμό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους, απρόκλητη φθορά, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβίαση νομοθεσίας  περί όπλων και παραβίαση του νόμου περί  φυλετικών διακρίσεων, κ.λπ.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: