Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής - ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ

Νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέες συλλήψεις και νέες ποινικές διώξεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα των Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα και Π. Ηλιόπουλου, έρχονται μετά τη χθεσινή εισήγηση... της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας τους σχετικά με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση αυτής.

Νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής ΑυγήςΣημειώνεται πως η εισήγηση της επιτροπής για την άρση των έξι ασυλιών λήφθηκε με οκτώ ψήφους υπέρ και ένα «παρών» από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ενώ η συζήτηση και ψήφιση της άρσης ασυλιών θα πραγματοποιηθεί μέσω μυστικής ψηφοφορίας την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια.
Από τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσήλθαν να απολογηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας μόνον οι κ. Γερμενής και Αλεξόπουλος. Μάλιστα, ο πρώτος, γνωστός και ως «Καιάδας», άφησε... άφωνους τους παριστάμενους βουλευτές λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο παππούς του έστελνε τη δεκαετία του '60 τη μητέρα του να φέρει τον «Ριζοσπάστη» (!) και τον έκρυβαν στο σπίτι, κάτω από την ελληνική σημαία.
Αν και την ταραγμένη εκείνη εποχή, ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορούσε παρά μόνο παράνομα από χέρι σε χέρι, καθώς το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου, κάτι που θύμισε στον κ. Γερμενή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση.
Ο ίδιος προσήλθε στην επιτροπή με κοστούμι και, σύμφωνα με τους βουλευτές, εμφανίστηκε μάλλον... τρομοκρατημένος. Ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του και φέρεται να είπε ότι «η δίωξή του είναι πολιτική».
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου. Δεν έχω ούτε τανκς ούτε τίποτα», φέρεται επίσης να είπε ο κ. Γερμενής κατά την απολογία του, λέγοντας μάλιστα, σύμφωνα με βουλευτές, ότι ούτε ο στρατός τού άρεσε και ότι απέφευγε τις ασκήσεις! «Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή», είπε επίσης ο χρυσαυγίτης βουλευτής που έγινε γνωστός για το περιβόητο παράγγελμά του «εγέρθητου!» το βράδυ των εκλογών του προπερασμένου καλοκαιριού, όταν έκανε τις πρώτες δηλώσεις ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Δεν προσήλθαν
Κατά τα λοιπά, ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, προσκόμισε την άδεια ραδιοερασιτέχνη που έχει νομίμως (διώκεται για παράνομο ραδιοσταθμό) καθώς και τις εξετάσεις που είχε δώσει στο υπουργείο Μεταφορών.
Πάντως, οι άλλοι εγκαλούμενοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος, παρότι βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο δεν προσήλθαν να απολογηθούν στην επιτροπή, κάτι που -αν ληφθεί υπόψη η προσέλευση Γερμενή- δείχνει πως δεν υπάρχει στο κόμμα η... συνοχή που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν.
Και μάλιστα από τη στιγμή που οι κατηγορίες κατά Γερμενή είναι απείρως σοβαρότερες από αυτές που αντιμετωπίζουν στη συγκεκριμένη ανακριτική παραγγελία οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος.
Αρση ασυλίας και για τη Ζαρούλια ζητά η Δικαιοσύνη
Την άρση της ασυλίας άλλων δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, της Ελένης Ζαρούλια (συζύγου του προφυλακισμένου Ν. Μιχαλολιάκου) και του Ευστάθιου Μπούκουρα ζητά η Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτραπεί η συνέχιση των απαραίτητων διαδικασιών για την ποινική τους δίωξη.
Σε βάρος της Ελ. Ζαρούλια σχηματίστηκε δικογραφία πριν από μερικές ημέρες καθώς κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 5 παρά 20' το απόγευμα της 30/9/13 στη ΓΑΔΑ για να δει τον σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο, βρέθηκε σε μία τσάντα που είχε μαζί της μία σφαίρα!
Συγκεκριμένα στην πλαϊνή θήκη ενός γκρι σάκου (που είχε προσωπικά είδη του συζύγου της) ο αστυνομικός που πραγματοποίησε τον υποχρεωτικό έλεγχο για λόγους ασφαλείας, εντόπισε με έκπληξη ένα φυσίγγιο «με ενδείξεις πυθμενίου Geco 7,65» όπως περιγράφεται στη σχετική αναφορά.
Παράλληλα η Εισαγγελία ΑΠ δια του αντεισαγγελέα ΑΠ Γ. Παντελή διαβίβασε στη Βουλή αίτημα των εισαγγελικών αρχών της Κορίνθου για να αρθεί η ασυλία του βουλευτή Κορινθίας της ΧΑ Ευστάθιου Μπούκουρα για επεισόδια που είχαν γίνει στις 28/1/2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας σε βάρος του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευματικού.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: