Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δικαιότερος ο νέος φόρος ακινήτων - Ελάχιστα βάρη για αγροτεμάχια υπόσχεται ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας


Πρωτοσέλιδο 11.10.2013 Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στις βασικές κατευθύνσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 κατέληξε η κυβέρνηση στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, και το νομοσχέδιο θα...
δοθεί τις επόμενες ημέρες προς διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο φόρος θα είναι δικαιότερος και πιο αναλογικός γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «παίρνει λιγότερα από περισσότερους». Πρόσθεσε επίσης, πως η επιβάρυνση σε αγροτεμάχια και σε οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές θα είναι ελάχιστη.

Ειδικότερα εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Σταϊκούρας είπε «Ναι, καταλήξαμε. Εδόθησαν οι κατευθύνσεις. Θα τις επεξεργαστούμε και θα δοθεί το νομοσχέδιο σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες».
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να πει «είναι ένας φόρος, νομίζω, δικαιότερος από τον προηγούμενο, διότι παίρνει, να το πω απλά, λιγότερα από περισσότερους και, νομίζω, ότι αυτή είναι η βασική του φιλοσοφία».
Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα στην επαρχία και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ο υπουργός είπε: «Η επιβάρυνση των αγροτεμαχίων θα είναι ελάχιστη, ελαχιστότατη και θα το δείτε και από τα νούμερα. Και οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές, επίσης».
Στα 2,850 δισ. ευρώ, τοποθετείται ο στόχος για τα έσοδα που θα προέλθουν από τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος από το 2014 θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).
Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.
Αναβολή της σύσκεψης για τις αμυντικές βιομηχανίες
Η προγραμματισμένη για τις 7 χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας, με θέμα τα σχέδια αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα λόγω φόρτου εργασίας του ΔΝΤ (προετοιμασία ετήσιας Συνόδου.
Ωστόσο η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών για το ίδιο θέμα.
Πρωτοσέλιδο 11.10.2013

Κλείσιμο Παραθύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: