Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στις πλατείες.., αλλιώς θα κλαίμε καθημερινά τη μοίρα μας..

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με αφορμή την αυτοκτονία του 54χρονου συντοπίτη μας,  είπα να στρώσω δύο αράδες σε τούτο το καταταλαιπωρημένο ιστολόγιο.Θα μου πείτε ίσως έχουν χιλιοειπωθεί.. αλλά νά...
ένοιωσα την ανάγκη να το κάνω..
Δέν μένει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί.. που λέγονται πολιτικοί..χωρίς ίχνος ντροπής.. συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους.. να οδηγούν στην εξαθλίωση την κοινωνία.. στον ψυχολογικό διαμελισμό των ανθρώπων.
Αυτό δείχνει το απονενοημένο διάβημα  ενος επίλεκτου μέλους της κοινωνίας της Κατερίνης, ενός ανθρώπου.. όπως όλοι μας.. με πνευματικό επίπεδο πέραν του μέσου πολίτη... με οικογενειακή κατάσταση θετική...
Δέν υπάρχει Ελληνας πολίτης που να χαμογελά.. και όποιος το κάνει.. μάλλον το πράττει απο συνήθεια.
Δέν υπάρχει μέσος άνθωπος που να μήν χρωστά.. είτε στις τράπεζες είτε στα χαράτσια... όποιος δέν χρωστά.. μάλλον ανήκει στην κατηγορία των "μαζί τα φάγαμε"..
Τι κατάφεραν οι θιασώτες αυτής της πολιτικής;.Διέλυσαν τα πάντα.ψυχές, οικογένειες,ολόκληρη την κοινωνία.
Ποιά όμως η αντίδραση όλων ημών των βολεμένων; Καρέκλα..καρέκλα.. καρέκλα..εφησυχασμός..Υπάρχει μέτρο σε αυτή την κατρακύλα της Ελληνικής Κοινωνίας;Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όχι.
Μέσα σε λίγα χρόνια, φτιάξανε τον περήφανο Ελληνικό λαό επαίτη..Δημιουργήσανε στρατιές ανέργων.... μία σύγχρονη μετανάστευση του καλύτερου δυναμικου της χώρας. Φτωχοποιήσανε την μισή Ελλάδα.
Σάν τους γύπες, ετοιμάζονται να αρπάξουν την κατοικία του Ελληνα για ένα κομμάτι ψωμί.Μας δουλεύουν με το θέμα των πλειστηριασμών, σάν να είμαστε χαχόλοι.. λές και δέν καταλαβαίνουμε που το πάνε..
Γιατί δέν αντιδράμε; τί περιμένουμε; τις εκλογές;.. τότε ίσως θάναι αργά.. τότε θα λειτουργήσει πάλι το κομματικό σύμπλεγμα .. το ρουσφετολογικό DNA του συστήματος και θα μαζέψει ψηφαλάκια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα μας ξανακυβερνήσουν με τον ίδιο τρόπο....
Τί περιμένει ο Ελληνας πολίτης;Να γίνουν αλλαγές;Να ανασάνει;πώς; και με ποιούς;με τη Χρυσή Αυγή;με τον Τσίπρα;με ποιούς;Αν δεν γεμίσουν ξανά οι πλατείες, τίποτε  δέν πρόκειται να αλλάξει..
Στις πλατείες.., αλλιώς θα κλαίμε καθημερινά τη μοίρα μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: