Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Συνεχίζεται η "γαλάζια" γκρίνια - Στο στόχαστρο βουλευτών ο Γ. Στουρνάρας για τα περί "κουρασμένων"

Πρωτοσέλιδο 2.8.2013

Παρασκευή 02 Ιουλίου 2013
Συνεχίζεται η "γαλάζια" γκρίνια, στον απόηχο των δηλώσεων Στουρνάρα περί κοπώσεως των βουλευτών. Χθες, δυο βουλευτές της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Νικήτας ...
Κακλαμάνης ήταν ιδιαίτερα καυστικοί απέναντι στον υπουργό Οικονομικών.
"Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν αντιλαμβανόμαστε τον κοινοβουλευτισμό ως τεστ κοπώσεως αλλά ως άθλημα ευθύνης. Οι βουλευτές σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έχουμε κόπωση αλλά προβληματισμό", είπε με έμφαση, από το βήμα της Βουλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Στουρνάρα να κάνει αυτοκριτική σε σχέση με το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών.

"Πρέπει και κάποιοι υπουργοί να δουν αν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Δεν ήταν εντολή πρωθυπουργού να υπάρξει φορολογικό νομοσχέδιο;" διερωτήθη με νόημα.

"Προβληματισμός υπάρχει για τις προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται, προβληματισμένοι είμαστε αλλά θα αντέξουμε..." πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τζάκρη κατά της Κυβέρνησης, άφησε αιχμές για την κατάσταση στην οποία άφησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη χώρα... "Αν δεν τα πείτε θα σας ζητάνε και τα ρέστα όπως η Τζάκρη χθες" τόνισε. "Είμαστε καλοί μαραθωνοδρόμοι αλλά προστατέψτε την κυβέρνηση από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη. Αυτή η Κ.Ο είναι εκείνη που αυτή την ώρα τραβάει ό,τι τραβάει για να σωθεί η χώρα" συμπλήρωσε.

Αιχμηρός κατά του Γιάννη Στουρνάρα και ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και με αιχμές κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η κατάργηση δημοσίων φορέων με Προεδρικά Διατάγματα.

"Με κάλυψε πλήρως ο Πρ. Παυλόπουλος. Αυτή η τροπολογία ήταν μια ρύθμιση που είχε υπογράψει ο ξεκούραστος υπουργός Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο και τώρα το τροποποιούμε... Φανταστείτε να ήταν και κουρασμένος" είπε με νόημα.

"Με την τροπολογία όντως παρακάμπτεται ο πολιτικός έλεγχος. Υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά πάει περίπατος ο πολιτικός έλεγχος" τόνισε και "κάρφωσε" ακόμη περισσότερο τον κ. Στουρνάρα... "Σε λίγη ώρα έχετε Υπουργικό. Μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με τόσα λέει και πράττει, ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε ματαιοπονεί. Απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε".

Βέβαια ο κ. Κακλαμάνης δεν άφησε να εννοηθεί πως θα καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία αλλά η Κυβέρνηση είναι σε κατάσταση επιφυλακής δεδομένου πως και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί κρας τεστ για την κυβερνητική συμμαχία.
Πρωτοσέλιδο 2.8.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: