Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αστέρας Τρ.-Ραπίντ Βιέννης 1-1

 
Παρασκευή 02 Αυγούστου 2013
Ο Αστέρας βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ραπίντ Βιέννης στην Τρίπολη. Ο Μπόιντ με αυστηρό πέναλτι απάντησε... άμεσα στο γκολ του Ζησόπουλου. Τρίτο σερί "ευρωπαϊκό" 1-1 στην Τρίπολη για την ομάδα του Τσιώλη. Την επόμενη Πέμπτη στην Αυστρία η ρεβάνς.
Εικόνα αγώνα:
Η Ραπίντ, σαφώς πιο έτοιμη λόγω και των τριών επίσημων αγώνων που έχουν οι παίκτες της αυστριακής ομάδας στα πόδια τους, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο με οργανωμένες επιθέσεις και ωραίους αυτοματισμούς.
Με τον Χόφμαν να κάνει πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή και τον Μπόιντ να γεμίζει την περιοχή του Αστέρα, η Ραπίντ είχε ευκαιρίες να σκοράρει στο 6ο και στο 16ο λεπτό.
Ο Αστέρας στην πρώτη του καλά εκτελεσμένη στημένη φάση άνοιξε το σκορ με τον Γιώργο Ζησόπουλο. Ο Έλληνας μέσος προωθήθηκε στο καλοχτυπημένο φάουλ του Ουσέρο από τα αριστερά και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 στο 27’. Η απάντηση από τη Ραπίντ ήρθε άμεσα με πέναλτι του Μπόιντ το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Λισγάρα, με τους παίκτες του Αστέρα να διαμαρτύρονται έντονα για τη συγκεκριμένη απόφαση του Ολλανδού Μπλομ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τσιώλης πέρασε στο ματς τον Κάφα αντί του Ζαραδούκα με τον Αργεντινό να έχει κέφια και να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Ραπίντ. Ο Αστέρας είχε πέντε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει από το 45 μέχρι το 65. Φάουλ του Κάφα δίπλα από το δοκάρι και κεφαλιές των Λισγάρα, Ντε Μπλάσις και Κουρμπέλη ήταν οι στιγμές που οι κιτρινομπλέ άγγιξαν το 2-1, αλλά οι περισσότερες από αυτές σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Νοβοτά.
Στο 89 οι Αρκάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και να πάνε με ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις στην Αυστρία, όταν σε αριστοτεχνικό φάουλ του Γκρατσίνι ο Χουάνμα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Κλειδί αγώνα:
Ο Αστέρας πέταξε στα σκουπίδια την καλή του εικόνα στο δεύτερο μέρος και την υπεροχή του στον αέρα απέναντι στην αδύναμη άμυνα της Ραπίντ.
Αδύναμος κρίκος:
Η αδυναμία του Αστέρα να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του, αλλά και τις φάσεις που έκανε. Ολες από αέρος.
MVP:
Πολύ καλή παρουσία είχε ο Θάνος Πέτσος στη μεσαία γραμμή της Ραπίντ. Ο Έλληνας χαφ με πολλά τρεξίματα και συμμετοχή στο παιχνίδι ανάπτυξης των αυστριακών, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην Τρίπολη.
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (72' Γκρατσινι), Ζαραδούκας (46' Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61' Χουάνμα).
Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Τρίμελ, Ζονλάιτνερ, Ντίμπον (46' Μ. Χόφμαν), Σράμελ, Πέτσος, Μπέχρεντ, Σάουμπ, Στ. Χόφμαν (68'΄Ζάμπιτσερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.
http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: