Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ - Τέλος ο Κάπτεν Γουέι από την Cosco Αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Cosco ανακοίνωσε ο κινεζικός κολοσσός.

Τέλος ο Κάπτεν Γουέι από την Cosco
Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου επικεφαλής του Δ.Σ της COSCO Group, τοποθετείται ο Ma Zehua, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Cosco Group ο...
Li Yunpeng.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού συνταξιοδοτείται και εφεξής δεν θα κατέχει καμία θέση στην COSCO, αν και προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα διατηρούσε κάποια «τιμητική» θέση στην εταιρεία. Σύμφωνα με την ναυτηλιακή ιστοσελίδα Sinoshipnews, φήμες για απομάκρυνση του επί 40 χρόνια ισχυρού άνδρα της COSCO υπήρχαν εδώ και αρκετούς μήνες. Μολονότι ο Κάπτεν Γουέι έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης (60 έτη), κάποιοι δυσαρεστημένοι επενδυτές ζητούσαν την παραίτησή του, εξαιτίας των μεγάλων απωλειών που αντιμετώπιζε ο ναυτηλιακός γίγαντας τα τελευταία δύο χρόνια. Η επίσημη ανακοίνωση πάντως την παραίτησης του Τζιαφού, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των ανώτατων αξιωματούχων της εταιρείας αναφέρει ως αιτία την «ηλικία» του 63χρονου πρώην διοικητή της COSCO. Επισημαίνεται ότι οι ηγετικές θέσεις των ομίλων που στηρίζονται από το κινεζικό κράτος, όπως είναι η COSCO, καθορίζονται από το ειδικό Τμήμα Οργάνωσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της COSCO Γεννημένος το 1953, ο Ma Zehua είναι απόφοιτος του Ναυτικού Πανεπιστημίου της Σανγκάη. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα διεθνούς ναυτηλίας, εργάζεται στην COSCO από το 1977 και, όπως και ο προκάτοχός του, έχει περάσει από πολλές διοικητικές θέσεις στην εταιρεία. Από το 2001 κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου της China Ocean Shipping Group Company.
http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: