Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Οι Ισπανοί δείχνουν τα οπίσθια τους στην Τρόικα Πανευρωπαϊκό "ΟΧΙ" στην λιτότητα


Κυριακή 02 Ιουνίου 2013

Οι Ισπανοί δείχνουν τα οπίσθια τους στην Τρόικα
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με τους νεαρούς Ισπανούς που διαδηλώνοντας στην Μαδρίτη επέλεξαν να...
αποκαλύψουν τα οπίσθια τους στην Τρόικα! Σύνθημά τους «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» και «είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια στις εντολές της Τρόικα»...
Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μαδρίτη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για την πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της κρίσης και της λιτότητας.  
(Η φωτογραφία με τους πισινούς στραμμένους στην... τρόικα, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου)
Οι Ισπανοί δείχνουν τα οπίσθια τους στην Τρόικα
Και στην Πορτογαλία
Στη Λισαβόνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Πορτογαλίας χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι επίσης στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας.   
Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν “Φτάνει”, “Έξω η Τρόικα” και “Να παραιτηθεί η κυβέρνηση”, “Έξω η τρόικα και η κυβέρνηση” και “σταματήστε αυτήν την πολιτική”. 
Στη Λισαβόνα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζει την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τραγούδησαν μάλιστα και το Grandola Vila Morena, τον ύμνο της Επανάστασης των Γαριφάλων που ανέτρεψε τη δικτατορία του Σαλαζάρ το 1974.
Επεισόδια στη Γερμανία
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και στην Γερμανία, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Τα επεισόδια άρχισαν όταν η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί το Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη Φραγκφούρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη.
Περίπου 7.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία και πολλοί από αυτούς κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα" και "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο". Η έναρξη της κινητοποίησης ήταν ειρηνική αλλά στη συνέχεια μικρές ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν δυναμικά. Πολλοί διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
ΠΗΓΗ:http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: