Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Βενιζέλου - Ραγκούση

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η κόντρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου με τον πρώην υπουργό Γ.Ραγκούση.  Ο Ευ.Βενιζέλος, ενοχλημένος από τη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι είναι ντροπή να... ηγείται του ΠΑΣΟΚ, αντεπιτίθεται κάνοντας λόγο για «βάρος της παράταξης», αλεξιπτωτιστή και πρόσωπο που «δεν συνιστά μέγεθος του δημόσιου βίου».
 Από την πλευρά του, ο Γ.Ραγκούσης έκανε «γκάλοπ» μέσω διαδικτύου ...
για το εάν θα πρέπει να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

Αφού διάβασε τις απόψεις και τα σχόλια των φίλων του στο Facebook, ο Γ.Ραγκούσης προανήγγειλε ότι θα απαντήσει στον Ευ.Βενιζέλο τη Δευτέρα.

Στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός σημειώνει: «"Να του απαντήσω ή όχι"; Μία ιδιότυπη "δημοσκόπηση". Κάποιοι θα γνωρίζετε ήδη ότι ο κ. Β.Βενιζέλος εξαπέλυσε μια, χαρακτηριστική του πολιτικού του ήθους, προσωπική επίθεση εναντίον μου, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού του κ. Γ.Τράγκα! Επειδή οι περισσότεροι φίλοι που επικοινώνησαν μαζί μου πιστεύουν ότι δεν πρέπει να του απαντήσω, σκέφτηκα να ζητήσω τη γνώμη σας. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο Ευ.Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Crash, ερωτάται γιατί του επιτέθηκε ο κ. Ραγκούσης και απαντά: «Κοιτάξτε, είπα να αναλάβω τα βάρη της παράταξης, αλλά τα βάρη επιλογών που έχουν γίνει με τρόπο προκλητικά αλεξιπτωτιστικό δε θα τα αναλάβω. Αναλαμβάνω το βάρος της μη διαγραφής. Το γεγονός ότι συμπεριέλαβα στα ψηφοδέλτια του Μαΐου και του Ιουνίου πρόσωπα σαν τον Ραγκούση και τον Παπακωνσταντίνου, ναι, αυτό είναι ένα λάθος μου».

Όταν ο δημοσιογράφος επανέρχεται στα όσα είπε ο κ. Ραγκούσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά: «Καλά, δεν αποδίδω καμία σημασία. Δεν θεωρό ότι ο Ραγκούσης συνιστά μέγεθος του δημοσίου βίου. Αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Οι προτεραιότητές μου είναι εθνικές και παραταξιακές. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα κατάλοιπα επιλογών, οι οποίες έγιναν υπό άλλες συνθήκες, από άλλους ανθρώπους και έχουν επιβαρύνει την παράταξη».

Στην παρατήρηση «οι επιθέσεις είναι συνεχείς εναντίον σας», ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Ναι, ενοχλώ πολύ. Πάντα ενοχλούσα...»

Ερωτηθείς για τους Ανδρέα Λοβέρδο και Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Ο κύριος Λοβέρδος είναι φίλος μου από την εποχή του Πανεπιστημίου και η κυρία Διαμαντοπούλου. Πάρα πολλά χρόνια έχουμε συνεργαστεί, και τους δύο τούς έχω παρακαλέσει κατ' επανάληψη να έχουν την ενεργότερη δυνατή συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ, από τις υψηλότερες δυνατές θέσεις.

»Στο κ. Λοβέρδο είχα προτείνει να είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, στην κ. Διαμαντοπούλου ξεκίνησα με την πρότασή μου να είναι ό,τι θέλει, το πρώτο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Έκαναν άλλες επιλογές... Οι επιλογές αυτές δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: