Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μανιτάκης: «Μέσα στον Ιούνιο μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι»

http://images.tanea.gr/newspapers/2013/June/10/TANEA/001_NEA_20130610_661673.jpg

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει αρκετοί Οργανισμοί του... Δημοσίου.
Μανιτάκης: «Μέσα στον Ιούνιο μετακινούνται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι»
 
 
 
 
 
».
 
 
 
 
 
Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega «Mega ΣαββατοκύριακοO ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει αρκετοί Οργανισμοί του Δημοσίου.
Σχετικά με το θέμα των επίορκων ο κ. Μανιτάκης είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησής της θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.

«Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της 'διαθεσιμότητας' ή στο 1/3 του μισθού στην περίπτωση της 'αυτοδίκαιης αργίας'. Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ενόψει ιδιωτικοποίησης» αναφέρεται στο κείμενο.

Ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δίνουν άλλο στίγμα. «Η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Spiegel: Οι απολύσεις αναβάλλονται λόγω τουριστικής περιόδου
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να συζητά με την τρόικα το ενδεχόμενο αναβολής των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που κατά τις δεσμεύσεις έπρεπε να γίνουν στα τέλη Ιουνίου.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι απολύσεις θα προκαλέσουν κινητοποιήσεις, κάτι που δεν είναι επιθυμητό μέσα στην τουριστική σεζόν, στην οποία η Ελλάδα έχει ποντάρει τόσα πολλά.

Η Αθήνα δεν θέλει να τρομάξει τους τουρίστες, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Η Ελλάδα δεν έχει ποτέ αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις προθεσμίες που επιβάλλει η ΕΕ όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Και όταν φτάνουμε στο θέμα της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η Αθήνα βρίσκεται απελπιστικά πίσω» σχολιάζει το Spiegel.

Τώρα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει προσωπικά από τους δανειστές παράταση για το σχέδιο απολύσεων, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαδηλώσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

.........
http://images.tanea.gr/newspapers/2013/June/10/TANEA/001_NEA_20130610_661673.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: