Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Η προσφυγιά των 1,5 εκατομμυρίων στην Ελλάδα δεν ήλθε με τη συγκοινωνία!»

Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013
Ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Α. Κασιμίδης μιλά για τις προκλητικές δηλώσεις περί «συνωστισμού»
Απάντηση και μάλιστα ισχυρή είναι σύμφωνα με τον...
πρόεδρο του ποντιακού συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» Άρη Κασιμίδη,  το 14ο  Φεστιβάλ Βιβλίου – αφιέρωμα στον Ποντιακό  Προσφυγικό Ελληνισμό το 3ήμερο  6 Ιουνίου με 8 Ιουνίου  στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης. Είναι για το ίδιο μια απάντηση σε όλους τους  «ανιστόρητους» όπως λέει στο Katerini-news σε όλα τα «άρρωστα μυαλά»
«Δεν έχουμε ανασφάλειες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μη ποντιακής καταγωγής που είναι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, στον ελληνικό αλλά και στον ευρύτερο χώρο αναγνωρίζουν  τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και παίρνουν πρωτοβουλίες. Είναι  ισχυρά τα επιχειρήματα δεν κλονίζονται, απλώς μερικές τάσεις ακραίες και ανιστόρητες, μας προκαλούν λύπη» επισμαίνει.
Ακραίες τάσεις και αρρωστημένα μυαλά
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν είναι ζήτημα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ζήτημα του Ελληνισμού, σημειώνει ο κ. Κασιμίδης και υπογραμμίζει  πως έχει αποδειχθεί περίτρανα.
Είναι χιλιάδες τα έγγραφα, προσθέτει, που φιγουράρουν τα αποδεικτικά στοιχεία και στις σελίδες των βιβλίων και αφορούν ευρωπαϊκά κράτη, δεν αφορούν θέσεις ελλήνων της εποχής εκείνης, Αυστρία Γαλλία Γερμανία Αγγλία, που  περιγράφουν απίστευτες αγριότητες με αποκορύφωμα την Μικρασιατική καταστροφή.
«Αυτή προσφυγιά των 1,5 εκατομμυρίων  στην Ελλάδα που ήλθε και μπόλιασε την Πατρίδα, δεν ήλθε πακετάροντας τα πράγματα της δια της  συγκοινωνιακής οδού! Είναι πράγματα λυπηρά είναι φωνές ακραίες, αρρωστημένες οι οποίες απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποκτήσει την ισχυρή συνείδηση ότι  η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αφορά όλο τον ελληνισμό. Οι πολιτικοί μας και η πολιτική  θέλουμε να το συνειδητοποιήσουν περισσότερο και να αναλάβουν πρωτοβουλίες,  γιατί όσες  φορές κινούνται γίνεται δυστυχώς μετά από πιέσεις των σωματίων ή γεγονότων».
Το  14 ο Φεστιβάλ προσφυγικού Βιβλίου
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ α γίνουν την Πέμπτη στις 20:30 . Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ομιλία  με ομιλητή τον  Χάρρυ Κλυνν και θα ακολουθήσει η μικτή χορωδία «Παναγίας Σουμελά» με Παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου. Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί  προβολή κινούμενων σχεδίων «Ο ψωμάς π’ εθέλεσεν να πετά» του Δαμιανού Χαραλαμπίδη., που αποτελεί μταφορά του Αισώπειου μύθου «Η χελώνα που ήθελε να πετάξει», από την παιδική θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας..
Το 14ο Φεστιβάλ Βιβλίου – αφιέρωμα στον Ποντιακό  Προσφυγικό Ελληνισμό συνδιοργανώνουν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: