Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χανιά - Συλλαλητήρια κατά της Χρυσής Αυγής σε Τρίκαλα και Χανιά

Δευτέρα 27 Μαίου 2013
Χανιά - Συλλαλητήρια κατά της Χρυσής Αυγής σε Τρίκαλα και Χανιά

Συγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα και τα Χανιά το Σαββατοκύριακο. Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση κατά της διανομής «τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών μόνο για ....
Έλληνες» και στα Τρίκαλα φορείς, κόμματα και οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία, με ομιλίες και συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, την Παρασκευή, στα Χανιά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην αγορά Χανίων, αποτρέποντας τη διανομή «τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών μόνο για Έλληνες». 

Οι διαδηλωτές ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία για τη δράση της Χρυσής Αυγής και πραγματοποίησαν πορεία στην αγορά των Χανίων. Η οδός Τζανακάκη έκλεισε για μία ώρα, λόγω της αντιφασιστικής πορείας, ενώ υπό το φόβο επεισοδίων η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών και χρυσαυγιτών που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. Τα γεγονότα ενόχλησαν τον εμπορικό σύλλογο Χανίων που εξέδωσε μια ανακοίνωση που έχει προκαλέσει σχόλια: «Με αφορμή την ολοκληρωτική νέκρωση της οδού Τζανακάκη και κείμενων οδών, το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαΐου, λόγω πολιτικών εκδηλώσεων και πορειών, ο εμπορικός σύλλογος Χανίων απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς για αποφυγή ενεργειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης κατά τις επίσημες ώρες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς των Χανίων. Η τουριστική περίοδος και η δυσμενής οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της πόλης, δεν επιτρέπει κανενός είδους ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον κώλυμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και στη δημιουργία κακών εντυπώσεων στους επισκέπτες του τουρισμού».

Κατερίνα Πολύζου - ert/με πληροφορίες από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: