Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ για τη διαπραγμάτευση - Συνάντηση Βενιζέλου με την τρόικα

Το ΠΑΣΟΚ για τη διαπραγμάτευση - Συνάντηση Βενιζέλου με την τρόικα
Δευτέρα 08 Απριλίου 2013
Πρωτεύουσας σημασίας, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και αυτό φαίνεται να ...ανέφερε στις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε τηλεφωνική συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα, συμφωνήθηκε να συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο Τρίτη.
Όπως σημειώνουν στην Ιπποκράτους, ο Ε. Βενιζέλος, επιμένει στην ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, γιατί « «πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις».

Παράλληλα, τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των αρχηγών, για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων.

Χαρακτηρίζουν δε, ως κορυφαίο της διαπραγμάτευσης την «κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία».

Στην Ιπποκράτους, εκτιμούν επίσης ότι «μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης»
Πηγή: Α' Πρόγραμμα - ΑΜΠΕ 
Επιμέλεια σύνταξης: Α. Πασχαλινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: