Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Επαναστάσεις με περιεχόμενο και επαναστάτες χωρίς …αιτία!

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2013
4 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
* ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ;
* ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ..ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
Με όχημα την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και μέσα από την εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», ο Ανδρέας Γαλανός μαζί με τη Θένια Ερμείδου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στις 9.00 το βράδυ, κάνουν ένα ακόμη δρομολόγιο στον χρόνο και την ιστορία παρουσιάζοντας τέσσερα επίκαιρα θέματα.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ …ΑΙΤΙΑ!
Πρώτη στάση σ’ αυτό το δρομολόγιο θα γίνει για ένα ιστορικό αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα. Μαζί με τον συγγραφέα Χάρη Μπικηρόπουλο γίνεται συζήτηση για την επανάσταση του 1878 στον Όλυμπο και στον Κολινδρό, ένα ιστορικό γεγονός που όμως δεν διδάσκεται στα σχολεία.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής και ο συγγραφέας κάνουν αναφορές στο γεγονός αυτό και μιλούν για το πώς αυτή η ιστορία μπορεί να συνδέεται με το σήμερα, τι μηνύματα μπορεί να δώσει στη σύγχρονη Ελλάδα, στη σύγχρονη Πιερία.
Μιλούν επίσης για κάποιους σύγχρονους επαναστάτες, για κάποιους αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες αλλά και για κάποιους επαναστάτες χωρίς …αιτία!
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Κι από την επανάσταση του 1878 η εκπομπή μεταφέρεται σε μια σύγχρονη «επανάσταση», σε μια επανάσταση  που συμβαίνει σήμερα. Επόμενη στάση της εκπομπής είναι το σχέδιο «Αθηνά» στην παιδεία και πώς (εντός ή εκτός εισαγωγικών) έχουν επαναστατήσει τοπικές κοινωνίες, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και δάσκαλοι των ΤΕΙ, φοιτητές και γονείς.
Πώς έχουν επαναστατήσει σ’ ένα σχέδιο του υπουργείου παιδείας για «νοικοκύρεμα, για ένα συμμάζεμα» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι γίνεται στον χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ, σ’ ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στοιχείο τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων.
Καλεσμένος της εκπομπής, γι αυτό το θέμα, είναι ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας – συγγραφέας, Γιάννης Καζταρίδης.
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ;
Επόμενη στάση της εκπομπής γίνεται σ’ αυτό που συζητούν όλοι οι Έλληνες σήμερα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες.
Ο επιχειρηματίας Απόστολος Πόδας αναφέρεται στην ανάπτυξη και αναρωτιέται το τι ανάπτυξη θέλουμε, πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη αλλά και τι μπορεί να αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα ώστε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση.
ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;
Τελευταία στάση της εκπομπής γίνεται για ένα θέμα που ενώνει όλους τους Έλληνες. Είναι το ζήτημα της ασφάλειας αυτής της χώρας, μιας ασφάλειας που παρέχεται μέσω των ενόπλων δυνάμεων.
Το ερώτημα βέβαια είναι, πόσο βαθιά αυτή η κρίση έχει αγγίξει και τον ευαίσθητο χώρο των ενόπλων δυνάμεων λόγω των μεγάλων οικονομικών περικοπών αλλά και πόσο έχει αγγίξει το ηθικό των στρατευμένων.
Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, ο αρχηγός στόλου αλλά και ο υφυπουργός εθνικής άμυνας, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Πιερία. ΠΗΓΗ:http://neaolympos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: