Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

"Άδειασμα" του Ι. Διώτη από τη συνεργάτιδά του;

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων του Κέντρου Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν μπει πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές που φέρονται να άνοιξαν την περιβόητη λίστα Lagarde, προκειμένου μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη να φτάσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τον.. άνθρωπο που αλλοίωσε τη λίστα.
Οι τρείς υπολογιστές κατασχέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι αυτοί που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου που είχε πάρει εντολή να εντοπίσει και να αθροίσει τα μεγαλύτερα ποσά της λίστας. Οι άλλοι δυο υπολογιστές προέρχονται από το ΣΔΟΕ και χρησιμοποιήθηκαν και αυτοί για να ανοιχτεί το στικάκι που περιείχε τη λίστα.

Για το λόγο αυτό μάλιστα εκλήθησαν εκ νέου από τους εισαγγελείς προς κατάθεση τόσο ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτης (για τρίτη φορά) όσο και η συνεργάτιδά του που τον βοήθησε στο άνοιγμα και την αντιγραφή του στικ (όπως έχει πει ο ίδιος) , δικηγόρος, Γαλάτεια Μανέ.  

Τον διαψεύδει;

Η δικηγόρος φέρεται να διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στις έγγραφες εξηγήσεις της στους οικονομικούς εισαγγελείς, αρνούμενη ότι η ίδια τον βοήθησε να διαγράψει το αρχικό στικάκι με τη λίστα Lagarde. Η Γαλάτεια Μανέ η οποία αντέγραψε το στικάκι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε ένα άλλο usb, υποστηρίζει πως μετά την αντιγραφή του, αποχώρησε από το γραφείο του Γιάννη Διώτη και δεν γνωρίζει τίποτε για το πώς διεγράφη. 

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ κατ΄ αρχήν ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε USB και επίσης ότι ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιον μου κάποια τέτοια διαγραφή. Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από εμένα για το πως γίνεται η διαγραφή», υποστήριξε η κ. Μανέ η οποία κλήθηκε σε συμπληρωματικές εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς για δεύτερη φορά.   Όπως υποστηρίζει η ίδια, αφού έκανε την αντιγραφή, αποχώρησε από το γραφείο του Γιάννη Διώτη και δεν γνωρίζει τίποτε για την διαγραφή του: «Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μου ζητήθηκε από τον κ. Διωτη να διαγράψω κάποιο usb, αλλά και καθ΄ όλη την διάρκεια της υπηρεσίας μου στο ΣΔΟΕ, δεν προέβην ποτέ σε τέτοια ενέργεια».

Τους υπέδειξε τους υπολογιστές

Η δικηγόρος, κλήθηκε να δείξει στους οικονομικούς εισαγγελείς τους υπολογιστές που βρίσκονται στο γραφείο στο ΣΔΟΕ , έναν φορητό και ένα σταθερό, οι οποίοι στη συνέχεια κατασχέθηκαν. Ο Γιάννης Διώτης, πάντως  επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με την νόθευση της λίστας, και πως ουδέποτε παρέβη τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Σε ερώτηση των εισαγγελέων για το πότε παρέδωσε το στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να το έδωσε την ημέρα που το αντέγραψε, δηλαδή στις 8 Ιουλίου, εάν και στα  υπομνήματά του έχει δηλώσει ότι το παρέδωσε τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου: «Η εικόνα που έχω είναι ότι η συνάντηση έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ανέφερα στα υπομνήματά μου.  Δεν αποκλείω ωστόσο να έγινε και νωρίτερα, ακόμη και την συγκεκριμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή έγινε εκτάκτως και απρογραμμάτιστα».

Και οι καταθέσεις αυτές εστάλησαν στη Βουλή στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή από τους δυο εισαγγελείς. 
Του Παναγιώτη Στάθη

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: